Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bankkártyám egyre többször...

Bankkártyám egyre többször nem működik érintővel NFC-vel mobiltelefonon, elromlott volna?

Figyelt kérdés

Boltban vagy normál hordozható terminálon működik az érintő. Telefonon viszont egyre többször van az, hogy nem olvassa be. Fel sem ismeri a mobil a kártyát.

Ugye a csövesebb futárszolgálatok nem használnak hordozható terminált, csak NFC-s mobilt ha van lehetőség bankkártyával is fizetni utánvét esetén. Na most már a 3. alkalommal járok úgy, hogy nem fogadja el a kártyát a futár telefonja. Ez főleg akkor ciki, ha nincs nálam kp.

Az OTP azt mondja ez nem olyan hiba ami miatt ingyen cserélnék a kártyát, hanem biztos a mobil rossz stb.

2023. jún. 13. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
A terminál és az NFC is egy jelet sugároz, ami feszültséget indukál a kártyában és annak hatására kezdi el sugározni az azonosítóját, amit a terminál/telefon olvas. A telefon valószínűleg nem sugároz elég erős jelet ahhoz, hogy aktiválja a kártya sugárzását, vagy ha elkezdte a vételt megállítja a sugárzást, így a kártya nem tudja tovább küldeni a jelét és megszakad a folyamat. Ez a telefon hibája és valószínűleg sok kártyával meggyűlik a baja.
2023. jún. 13. 13:30
 2/3 A kérdező kommentje:
A működést vágom a kártyának. Viszont eddig 3 különböző mobilon volt ez. Fáma futár, Sameday, a 3. meg valami noname. Kérdeztem a futárokat, azt mondták eddig talán 1-2 alkalom volt olyan másnál, hogy nem olvasta be érintőre a kártyát. Szóval szerintem a kártyával lesz valami. Csak ugye az OTP nem hajlandó ingyen cserélni, majd 2025-ben ha lejár...
2023. jún. 13. 13:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem se a kártyával van a gond hanem a futárok készülékével, mobilnetjével, vagy a rajta futó programmal. Én pl Erste-s vagyok, illetve a Telekomnál van az előfizetésem, aminek térereje a régi cégemnél full szar volt. MobilePay-el be volt scannelve a kártyám, de hiába, mert a kávéautómatát 10-ből 9x nem tudtam használni. Tettem a telefonba egy 20-as kártyát, csak netre, akkor meg mindig jó volt. Próbáld meg, hogy amennyiben NFC képes a telefonod, így felteszel rá egy banki programot, hozzárendelve a kártyádat, és azzal fizetsz. Ha úgy se jó, akkor nem nálad van a hiba, hanem az ő rendszerük nem kommunikál a bankoddal.
2023. jún. 13. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!