Akkumulátor és a hozzá tartozó gépet hol tároljam?
Sziasztok.
Vettem pár akksis szerszámot és hozzá pár tartalék akksit amiket kint tárolok a melléképületben ami fűtetlen. Valamelyik nap amikor behoztan egy régebbi gépet láttam, hogy bent a melegbe kicsapódik rajta a pára. Ettől lehet baja a többi gépnek? Főleg az akksisoknak/akksiknak?
Jelenleg kb 5fok lehet a melléképületben.
A táblázatban azt láthatod, hogy a 26 fokos helyiségben 55% relatív páratartalom mellett ha bevszel egy hideg tárgyat, az már ha 16 foknál hidegebb, párásodni fog a felülete.
Én villanyszerelő vagyok, és ezért utálok télen dolgozni. Mert ha lehűl a cuccom és beviszem a lakásba, minden vizes lesz, ami elektromos szerelésnél nem előnyös.
Ezért tárolom a pincében, ahol ha fagypontról kerül be, még akkor sem lesz párás, de nagyobb hidegben ez sem segít.
Akkus gépem még nem romlott el ilyen párásodás miatt, mert az akkut lehúzom amíg a felülete nedves, csak a rozsdásodás bántja. A hideg meg annyiban rossz az akkunak, hogy az elektronok nehezebben dolgoznak a kémiában olyankor, nehezebb tölteni, és kevesebb árannal tudod kisütni, legyengül, kevesebb kapacitást tud felszabadítani.
De számomra még mindig biztonságosabb, mint a hálózati feszről működő gép, ami csurom vizes.
Ha Li-ion aksi van benne, kb 60-80 %-os töltöttséggel célszerű tárolni, ezzel áthidalható ez a pár hónap. Esetleg havonta egyszer ellenőrizheted, nehogy túlmerüljön valamelyik, de ez nem következhet be, ha jó állapotban vannak.
Ha bármilyen hideg tárgyat beviszel a lakásba , kicsapódik a pára a levegőből a hideg felületen. Ha lehet ne 0-5°C-ba tárold őket.
Első válaszoló. Én is villanyszerelő vagyok ezert is kezdtem el "aggódni " a nedves felület miatt.
3.válaszoló. Igen, Li-ion, tegnap jött meg 3 gyári akksi, egyből töltöttem is fel mindegyiket.
Köszönöm mindenkinek az eddigi választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!