A koax kábel falban lévő részében van áram?
Figyelt kérdés
Nagymamámnál lakásfelújítás zajlik. Ma voltam megnézni mi a helyzet, mert nem rég végzett a festő. Ugye a falba ott van a koax kábelnek az aljzata vagy nemtudom minek nevezik, ami a falba van beépítve. Láttam hogy le van kicsit festve meg koszos. Közeledek felé az ujjammal erre megráz. Nem annyira erősen, mintha sztem egy konnektorral lett volna de éreztem. De nincs semmi bajom, nem zsibbadt, minden rendbe van. Viszont nemtudom hogy akkor most ezzel mi van? Hibás? Csak fel volt statikusan töltődve? Vagy zárlatos? Valaki tud ebben segíteni?2023. dec. 17. 15:45
1/10 anonim válasza:
Nálam olyan volt, hogy a tv antenna kimenete rázott. Konkrétan ami azzal összevolt kötve ott minden csatlakozóra rávitte az áramot, így a teljes antenna és műholdas rendszer rázott. Még a másik szobában is. Fázis ceruza világított a csatlakozókon. Végül leföldeltem, úgy már nem rázott.
Szerintem itt is hasonló lesz, de olyat is hallottam már, hogy az utcai kábeltv hálózat hozta be az áramot. Esetleg még lehet földhurok leválasztót alkalmazni.
2/10 anonim válasza:
1. Vagyok.
Ráadásul egy TV tuner kártyával a PC-re is rávolt kötve a koax. Szóval még a gépház is rázott :D
3/10 anonim válasza:
Te voltál feltöltődve, amit a kábel vezetett el. Nincs benne veszélyes feszültség.
4/10 A kérdező kommentje:
De kábel nem volt bedugva. A falva levő részéhez értem hozzá
2023. dec. 17. 16:40
5/10 anonim válasza:
DOCSIS kábelen simán lehet 40-50 volt, ami már megzsibbaszthat.
6/10 anonim válasza:
Nem tudjuk hogy milyen környezetben, milyen rendszer része az adott kábel.
Ha társasház, akkor megesik az ilyesmi.
8/10 anonim válasza:
50-60V van benne, ennyi erővel tapogasd meg egy TV antenna bemenetét, az küldi rá a feszültséget, áram nélkül az antenna sem működik.
9/10 anonim válasza:
Mi lenne a funkciója az 50-60 voltnak felhasználónál, aki egy tévébe csatlakoztatja, ami már nem használja semmire ám simán rövidre is zárhatja?
10/10 anonim válasza:
Ha nem használja az antennát minek csatlakoztatná rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!