Optikai kábel (telekom) és elektromos vezeték mehet egy csatornában?
Üdv!
Végre van optikai internet a faluban így bevezetnénk ( jelenleg mikrohullámú internet van) , de sajnos anno mikor a ház készült senki se gondolt plusz csatorna beépítésében...
Lényeg, hogy az utcáról a villanyóra mellett jön be a kábel, onnan kellene bevezetni.
A régi "éjszakai mérő" csatornájában megy az új H-tarifa 3eres kábele a házba, pont oda ahova a router kerülne, így abban el tudnánk húzni az optikát - onnan már lenne saját csatornája a koaxnak meg utp kábelnek.
A kérdés, hogy műszakilag adódhat-e probléma ha azon a kb 25m-en egy csatornában menne a 2 kábel? Tudom, hogy külön csatorna jobb lenne, de felásni az udvart, vésni, fúrni, stb túl sok meló lenne, ha meg így problémás akkor max maradunk a régi netnél...
Köszönöm előre is a segítséget!
Mehetne, de a technikus nem fogja neked behúzni.
Készítsd elő, ha ilyen igényed van.
Nem okoz problémát, mert az optikai kábelben gyakorlatilag nincs semmiféle elektromosan vezető dolog. Az optikai szál mellett van valami kevlár vagy milyen erősítés amivel megtartja magát a levegőben, meg a burkolat.
Én azt mondom, hogy mindenképpen váltsatok optikára, még ha fel is kell ásni az udvart, mert rohadt jó! Volt mikrohullámos netem, aztán meg koaxos Tarr kft-s, meg a városban volt koaxos Vidanetes és amióta nálunk is van optika azóta tudom hogy minden más net sz.r.
Az optikai kábel nem igazán hajlítható. Ez gondot okozhat. Teniszlabda görbületét szokták mondani a maximum hajlításnak. Tud jobban is hajolni, de az kockázatos.
Ezen kívül más probléma nem igazán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!