Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Karácsonyi led szalagot hogy...

Karácsonyi led szalagot hogy tudnám megjavítani?

Figyelt kérdés
Bedugom és nem világít sajnos, javítható vagy nem érdemes vele küszködni?

2023. dec. 15. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Ha ez a kérdés megfogalmazódik benned, akkor inkább dobd ki és vegyél másikat. Párezer ft, ami nem érné meg azt a rengeteg időt, amit a javításra tett kísérletekkel töltenél.
2023. dec. 15. 17:40
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

Mivel sok hibája lehet, kábel szakadás, elég ha egyik lednél szakadt el levált szigetelés miatt vagy megtört. De lehet a kis trafója pusztult el, én pont tavaly jártam így az egyiknél.

Vegyél másikat inkább.

2023. dec. 15. 17:48
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Érdemes megjavítani. Legalább mentálisan fejlődsz tőle és nem termelsz annyi szemetet.
2023. dec. 15. 17:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha értesz hozzá javítható, de nem árt ha van egy multimétered, meg egy táp amivel meg tudod hajtani a sajátját megkerülve. Na meg persze forrasztópáka, pár az eredetiekhez hasonló paraméterekkel rendelkező LED, meg szigetelőanyag. És a tudás, hogy mindezeket hogyan használd.
2023. dec. 15. 17:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzátennék hogy megtaláltam a gyanúsítottat, kicsit megmozgattam az egyik lednél erre szikrázó hangot adott ki és egy másodpercre felvillant
2023. dec. 15. 18:18
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Akkor csináld meg rendesen ahogyan azt a többi százezer kultúrember teszi az ilyen kacatokkal.

Nem kell beszámolót tartani ilyen banális dologról, hisz a munkád eredménye fog téged igazolni - vagy nem.

2023. dec. 15. 18:23
 7/10 A kérdező kommentje:

Már vártam az ilyesmi választ, féltem hogy nem ír be valaki ilyet :D

A többieknek köszönöm a válaszokat

2023. dec. 15. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát forrasztó meg multiméter mindenképpen fog kelleni.

De ha nincs ötleted, hogyan tudnád megjavítani, gondolom se multimétered, se forrasztód. Ennek a kettőnek az ára valószínűleg magasabb, mint egy új ledszalagé, szóval nem hiszem, hogy megéri bajlódni vele.

Kivéve, ha érdekel az elektronika hobbi szinten, mert akkor amúgyis jól jön ez a két eszköz és most legalább van egy kis projekted, amin keresztül belekóstolhatsz.

2023. dec. 15. 20:05
 9/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
64%
Akár van forrasztópákád, akár nem, nem érdemes javítgatni.
2023. dec. 15. 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Kivágod a problémás részt, és a szalagot összetoldod. Ehhez multiméter sem kell.
2023. dec. 16. 00:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!