A csomagolás és a leírás szerint 4000 Wattot képes elviselni, a villanyszerelő szerint csak 1000 wattot, kinek van igaza?
Figyelt kérdés
Vettem néhány dupla konnektort hogy lecseréltessem a jelenlegi szimplákat. Azt tudom hogy a feltüntetett érték együttesen értendő a két aljzatra. Ma jött a villanyszerelő, aki kb szénnéfikázta, és kijelentette hogy ez 1-2 évnél tovább nem tudom majd használni mert tönkremegy meg hogy ha ezer wattosnál nagyobb fogyasztást rákapcsolok pl porszívót vagy kávéfőzőt akkor ez szét fog olvadni.
Ilyet vettem:
Azt írja 16A 250V. Ehez a részéhez nem értek, így netes kalkulátorokat kerestem, de akár hányat nézek az mind 4 ezer wattot ad ki erre az értékre. A Praktikerben aztmondták mindenhez jó ami egy átlagos háztartásban előfordul.
2023. nov. 16. 21:37
11/12 anonim válasza:
Egy másik megjegyzés: Ahol 4000W-os szerkezet működik 24/7-ben, az már baromira nem a háztartási felhasználás kategória. Ezek a konnektorok tényleg nem ipari felhasználásra valóak, de igenis képesek lekezelni a 4000W csúcsot adott ideig. Ha valakinek arra van szüksége, hogy 24/7-ben menjen a 4000W stabilan, akkor igényeljen ipari áramot és persze az ipari szabványoknak is tegyen eleget. Nem lesz olcsó mulatság.
12/12 anonim válasza:
Igaza van, ha nagyon sokat lesz leterhelve többezer watt-al, nem fog sokat tartani. Amúgy kb minden konnektor 16 Amperes, nem is tudom ha van kissebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!