Ellenállás értéke mekkora? Köszönöm.
"E szerint a fekete nem lehet sem első"
Az első barna, nem fekete.
9.
Az 4 csíkos ellenállás. A kérdezőé 5 csíkos. Az utolsó kettő(szorzó, tűrés), az lehet arany.
11.
Nem, mert a fekete nem lehet az utolsó. A tűrés, nem lehet fekete, tehát az az első a fekete, itt konkrétan nulla.
12.
Ne nézz hülyének. Nem ok nélkül írtam, amit írtam.
Továbbiakat nem fejtettem ki, egyelőre.
13. Jó, oké.
Na de akkor mi még ott az a fekete? Kíváncsian várom a megfejtést. :)
Tegnap nem tudtam bővebben kifejteni, de erre nem nagyon találtok megfejtést a netes kalkulátorokkal, mert a gyártók kitalációja.
5 sávosnál, ha középen ezüst vagy arany szín szerepel, azt úgy kell kezelni, mintha 4 sávos lenne.
Az 5. sáv valószínűleg a hőmérsékleti együttható, de azt viszont cseles módon a 6. sávos rendszerben találjátok.
Az adott esetben, a panel teljesítményét is tekintve, a 1 ohm érték reálisnak és szokásosnak mondható.
Egyrészt Graetz-híd diódáit megvédi a puffertöltés csúcsáramától, ugyanakkor biztosítékként ki is fog égni, zárlat esetén.
Ez igazán hasznos volt, ma is tanultunk valamit.
Köszönjük Mormogi úr. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!