Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ellenállás értéke mekkora?...

Ellenállás értéke mekkora? Köszönöm.

Figyelt kérdés

Képek itt:

[link]

[link]

[link]

(mind három kép ugyan arról az ellenállásról készült)

2023. nov. 10. 10:58
1 2
 11/18 Szirty ***** válasza:

"E szerint a fekete nem lehet sem első"

Az első barna, nem fekete.

2023. nov. 10. 16:29
 12/18 anonim ***** válasza:

9.

Az 4 csíkos ellenállás. A kérdezőé 5 csíkos. Az utolsó kettő(szorzó, tűrés), az lehet arany.

11.

Nem, mert a fekete nem lehet az utolsó. A tűrés, nem lehet fekete, tehát az az első a fekete, itt konkrétan nulla.

2023. nov. 10. 17:59
 13/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:

12.

Ne nézz hülyének. Nem ok nélkül írtam, amit írtam.

Továbbiakat nem fejtettem ki, egyelőre.

2023. nov. 10. 18:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Eszembe sem jutott, hogy hülyének nézzelek. Csak úgy látszik nem értem mit akartál mondani a linkelt példával.
2023. nov. 10. 18:20
 15/18 anonim ***** válasza:

13. Jó, oké.

Na de akkor mi még ott az a fekete? Kíváncsian várom a megfejtést. :)

2023. nov. 10. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, láthatod, hogy nem jutunk semmire, nincs jobb megoldás, forraszd ki és mérd le. Persze, ha szakadt, akkor ez nem megy.
2023. nov. 10. 19:56
 17/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Tegnap nem tudtam bővebben kifejteni, de erre nem nagyon találtok megfejtést a netes kalkulátorokkal, mert a gyártók kitalációja.

5 sávosnál, ha középen ezüst vagy arany szín szerepel, azt úgy kell kezelni, mintha 4 sávos lenne.

Az 5. sáv valószínűleg a hőmérsékleti együttható, de azt viszont cseles módon a 6. sávos rendszerben találjátok.

Az adott esetben, a panel teljesítményét is tekintve, a 1 ohm érték reálisnak és szokásosnak mondható.

Egyrészt Graetz-híd diódáit megvédi a puffertöltés csúcsáramától, ugyanakkor biztosítékként ki is fog égni, zárlat esetén.

2023. nov. 11. 09:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez igazán hasznos volt, ma is tanultunk valamit.

Köszönjük Mormogi úr. :)

2023. nov. 11. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!