Ellenállás értéke mekkora? Köszönöm.
2023. nov. 10. 10:58
1/18 anonim válasza:
Ezek csak képek😃😀
-EBBŐL hogy állapítsam meg🥶?
2/18 anonim válasza:
1. például a színkódból?
Én a kép alapján nem igazán tudom beazonosítani a színeket, de magán az eredetin bizonyára menni fog.
3/18 anonim válasza:
Érdekes. E szerint a fekete nem lehet sem első, sem utolsó. Valami nem stimmel.
4/18 A kérdező kommentje:
A színkód kalkulátor segítségével nem tudtam megállapítani, mert ilyen sorrend nincs szerinte. Ezért tettem fel itt a kérdést, hátha van olyan személy aki jobban érti ezt a témakört. Én csak kezdő vagyok.
2023. nov. 10. 11:38
6/18 anonim válasza:
Multiméterrel simán meg tudod mérni, egy olcsóbbat lehet már kapni pár ezerért. Ha ilyesmivel akarsz foglalkozni akkor úgy is elengedhetetlen.
7/18 anonim válasza:
Működnie kell, annyi biztos, hogy a fekete az eleje és 0-val kell számolni, a vége pedig barna, ami 1% tűrést jelent.
Ha a két azonos színt narancssárgának veszem, akkor 33 ohm, ha citromsárgának, akkor 44.
Mivel ez a tápkör 230-as oldalán van, ezért el is hiszem neki, hogy ilyen alacsony értékű, vagy ennél kisebb. Másrészt ha már úgyis kiforrasztottad, mérd meg multiméterrel is.
8/18 anonim válasza:
A fekete utáni két csíkot még mindig aranynak látom, ami meg nem lehet.
9/18 Szervizmérnök úr válasza:
10/18 Szirty válasza:
Bár én inkább ezüstnek látom a képeken.
Akkor viszont 0.1 Ohm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!