Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van egy elektromos robogóm és...

Varga Lajos ifj kérdése:

Van egy elektromos robogóm és gondoltam, tudnám esetleg powerbankról is tölteni. Nem tudom mi alapján keressek powerbankot (Ah, Wh). A robogónak 5dbos akksipakkja van, 60V 22Ah (5 × (12V és 4,4 Ah). Milyen powerbankot vegyek?

Figyelt kérdés

2023. nov. 7. 20:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Na így már más a leányzó fekvése.

Akkor ahhoz kell 1,5kWh.

Vagyis amit 5-ös linkelt, az kell neked.

Azt értsd meg kérdező, hogy a fizikai mérete az akksinak meghatározza a tárolható energiát. Tehát ugyanannyi energiát mint amennyi a robogód akkumulátoraiban van, csak kb ugyanakkora méretben lehet tárolni. Sokkal kisebben nem. Nem mész semmire egy zsebbe, vagy táskába tehető powerbankkal.

Egy megoldás viszont lenne: veszel egy nagyobb, összecsukható napelemet és rádugod a robogóra a parkolóban.

2023. nov. 8. 08:41
 12/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

12V x 4Ah = 52,8 Wh energiamennyiséget tárol elvben egy ilyen akku, ami 5 darabnál 264 Wh összesen.

Megjegyzem, 60 V-os telep azt jelenti, hogy soros kötés, aminek eredője is 60 V és 4,4 Ah.

Párhuzamosan lenne 22 Ah, de akkor csak 12 V lenne az eredő.

Tehát az előzményben linkelt egység:

ALLPOWERS S2000 Portable Power Station 2000W 1500Wh

Mivel a töltőd bizonyára nincs 2000 W-os, így jól be lennél biztosítva, minden szempontból.

AGM akkuk 14,7V esetleg 15 V-ig tölthetők és ekkora kapacitásnál 1,2 A kezdeti árammal, ami a végére lecsökken. Ezért, ha mondjuk csak a névleges feszültséggel kalkulálunk:

60 V x 1,2 A = 72 W kimenet legalább (mint töltési teljesítmény), a bemenő (230 V-ról) nyilván valamivel több.

2023. nov. 8. 09:27
 13/22 anonim ***** válasza:
92%

Nem akarok okoskodni, nyilván megvan az oka, hogy e robogóval jársz, de egy e bike-al ki tudnád váltani.

Cserébe kapsz napi rendszeres kardio mozgást, simán kibír rásagítéstől, típustól függően akár 100km-t is de 70km-t tuti.

2023. nov. 8. 09:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs egy szabad konnektor a munkahelyeden? Vagy nem engedik ott tölteni?"

Látszik nem nagyon dolgoztál még sehol és elektromos járműved sem volt még. A legtöbb helyen be sem engedik a járműveket, még hagyományos kerékpárt sem a telephelyre. Ráadásul a cég felelőssége lenne kialakítani a megfelelő teljesítményű töltőhelyeket. Ezekre kellene csinálni szabályzatot hogy hogyan kell használni. Rendszeresen felül kellene vizsgáltatni, Biztosítani kellene a tűzvédelmi szabályzatoknak való megfelelést, áramütés veszélyének elkerülését biztosítani, stb. Sokkal egyszerűűbb tiltani mint rendesen megcsinálni.

2023. nov. 8. 11:12
 15/22 A kérdező kommentje:
Sajnos nem megoldható. Nincs ott konnektor.
2023. nov. 8. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
legolcsóbb és kényelmesebb megoldás egy új akksi a robogóba ami kibírja a távot pár évig
2023. nov. 8. 17:40
 17/22 A kérdező kommentje:

2 éve van meg a robogó. 250 000 bele az akksi most. Nagyobbat nem tudnak belerakni azt mondták. Így meg nagyon drága lenne. 40 000 km-t kellene elvben bírnia, de már most télen szenvedek vele.

Még egy utolsó kérdés, aztán vagy hagyom vagy veszek jövőre nagyobb hatótávút.

[link]

Külföldről néztem powerbankot. 100 000 Ft nagyjából.614 wh-s.

Ha jól értelmezem, ahhoz hogy teljesen feltöltsem a robogómat, 22Ah×60V=1320Awh -s powerbank kellene nekem. Egy 614 wh-s powerbank nagyjából fél töltésre elég nekem elvben a robogó töltésére?

2023. nov. 8. 17:49
 18/22 A kérdező kommentje:
Ebike-kal az a baj télen szétfagynék rajta. Nekem kényelmesebb, komfortosabb sokkal egy robogó. Teherbíróbb, praktikusabb. Nekem. Tudom van aki használja, de magamnak nem találom megfelelőnek. Rolleren is gondolkodtam, de az még inkább nem.
2023. nov. 8. 17:53
 19/22 anonim ***** válasza:

[link]

12v 22ah akksi 20 ezer/db ebből kell 5db. ha van ismerősöd aki ebből ezt összerakja a robogóba akkor 100 ezerből van új akksid. egyébként nem nehéz megcsinálni te is megtudnád csak méreteket kell megnézni passzol-e

2023. nov. 8. 17:57
 20/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Ha jól értelmezem, ahhoz hogy teljesen feltöltsem a robogómat, 22Ah×60V=1320Awh -s powerbank kellene nekem"

Nem jól értelmezed, Awh eleve nem létezik a fizikában és világosan megírtam, ha neked 5 db 4,4 Ah kapacitású akku van sorosan kötve, annak eredője is 4,4 Ah. Csak az már 60 V névleges feszültségen.,

60 x 4,4 = 264 Wh

Ha te is jól írtad, amit írtál.

2023. nov. 8. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!