Van egy elektromos robogóm és gondoltam, tudnám esetleg powerbankról is tölteni. Nem tudom mi alapján keressek powerbankot (Ah, Wh). A robogónak 5dbos akksipakkja van, 60V 22Ah (5 × (12V és 4,4 Ah). Milyen powerbankot vegyek?
Na így már más a leányzó fekvése.
Akkor ahhoz kell 1,5kWh.
Vagyis amit 5-ös linkelt, az kell neked.
Azt értsd meg kérdező, hogy a fizikai mérete az akksinak meghatározza a tárolható energiát. Tehát ugyanannyi energiát mint amennyi a robogód akkumulátoraiban van, csak kb ugyanakkora méretben lehet tárolni. Sokkal kisebben nem. Nem mész semmire egy zsebbe, vagy táskába tehető powerbankkal.
Egy megoldás viszont lenne: veszel egy nagyobb, összecsukható napelemet és rádugod a robogóra a parkolóban.
12V x 4Ah = 52,8 Wh energiamennyiséget tárol elvben egy ilyen akku, ami 5 darabnál 264 Wh összesen.
Megjegyzem, 60 V-os telep azt jelenti, hogy soros kötés, aminek eredője is 60 V és 4,4 Ah.
Párhuzamosan lenne 22 Ah, de akkor csak 12 V lenne az eredő.
Tehát az előzményben linkelt egység:
ALLPOWERS S2000 Portable Power Station 2000W 1500Wh
Mivel a töltőd bizonyára nincs 2000 W-os, így jól be lennél biztosítva, minden szempontból.
AGM akkuk 14,7V esetleg 15 V-ig tölthetők és ekkora kapacitásnál 1,2 A kezdeti árammal, ami a végére lecsökken. Ezért, ha mondjuk csak a névleges feszültséggel kalkulálunk:
60 V x 1,2 A = 72 W kimenet legalább (mint töltési teljesítmény), a bemenő (230 V-ról) nyilván valamivel több.
Nem akarok okoskodni, nyilván megvan az oka, hogy e robogóval jársz, de egy e bike-al ki tudnád váltani.
Cserébe kapsz napi rendszeres kardio mozgást, simán kibír rásagítéstől, típustól függően akár 100km-t is de 70km-t tuti.
"Nincs egy szabad konnektor a munkahelyeden? Vagy nem engedik ott tölteni?"
Látszik nem nagyon dolgoztál még sehol és elektromos járműved sem volt még. A legtöbb helyen be sem engedik a járműveket, még hagyományos kerékpárt sem a telephelyre. Ráadásul a cég felelőssége lenne kialakítani a megfelelő teljesítményű töltőhelyeket. Ezekre kellene csinálni szabályzatot hogy hogyan kell használni. Rendszeresen felül kellene vizsgáltatni, Biztosítani kellene a tűzvédelmi szabályzatoknak való megfelelést, áramütés veszélyének elkerülését biztosítani, stb. Sokkal egyszerűűbb tiltani mint rendesen megcsinálni.
2 éve van meg a robogó. 250 000 bele az akksi most. Nagyobbat nem tudnak belerakni azt mondták. Így meg nagyon drága lenne. 40 000 km-t kellene elvben bírnia, de már most télen szenvedek vele.
Még egy utolsó kérdés, aztán vagy hagyom vagy veszek jövőre nagyobb hatótávút.
Külföldről néztem powerbankot. 100 000 Ft nagyjából.614 wh-s.
Ha jól értelmezem, ahhoz hogy teljesen feltöltsem a robogómat, 22Ah×60V=1320Awh -s powerbank kellene nekem. Egy 614 wh-s powerbank nagyjából fél töltésre elég nekem elvben a robogó töltésére?
12v 22ah akksi 20 ezer/db ebből kell 5db. ha van ismerősöd aki ebből ezt összerakja a robogóba akkor 100 ezerből van új akksid. egyébként nem nehéz megcsinálni te is megtudnád csak méreteket kell megnézni passzol-e
"Ha jól értelmezem, ahhoz hogy teljesen feltöltsem a robogómat, 22Ah×60V=1320Awh -s powerbank kellene nekem"
Nem jól értelmezed, Awh eleve nem létezik a fizikában és világosan megírtam, ha neked 5 db 4,4 Ah kapacitású akku van sorosan kötve, annak eredője is 4,4 Ah. Csak az már 60 V névleges feszültségen.,
60 x 4,4 = 264 Wh
Ha te is jól írtad, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!