Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » FLOOD vagy SPOT lámpák?...

FLOOD vagy SPOT lámpák? hogyan különböztetem meg őket? A csőszerűen kialakított foncsor jelenti a SPOT-ot, és a lapos a FLOOD?

Figyelt kérdés

Adok pár képet, ezeken viszonylag egyszerű, de sokszor a címben oda írják, hogy "spot, flood", mintha mindkettő lenne, vagy nekik mindegy, de aztán gyakorlatban mégis csak az egyik lesz.

De hogy tudom megállapítani így ránézésre, hogy melyik amelyik tuti flood? Mert nekem most az kellene főleg.

csak példának:

1, [link]

2, [link]

3, [link]

(ez pl nekem teljesen eldönthetetlen, a neve szerint viszont flood is és spot is ...)

4, [link]

(ez lenne a lényeg, hogy ami ilyen lapos foncsorral van a közepén, az a flood?)

5, [link]

(ugyanaz a helyzet, a két szélső sor a SPOT, és a középső lapos foncsor a flood benne?)

A fő gond meg akkor van, amikor nem teljesen áttetsző a búra, és nem tudni, mi van mögötte, a leírás meg pontatlan.

2023. nov. 4. 20:49
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

azt mondod, akkor pl ez a zseblámpa is csak design, de igazából nem sok szerepe van a tölcsérszerű mély foncsoroknak?

[link]

2023. nov. 6. 09:15
 12/16 Szirty ***** válasza:
Ebbe nem lapos tükör van.
2023. nov. 6. 14:33
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem. de ugye arról volt szó, hogy ledeknél teljesen felesleges a foncsor.

Azért hoztam ezt példának, mert ennek jó mélyen alakított foncsora van. Akkor ez is csak design és igazából a benne lévő led határoz meg mindent?

2023. nov. 7. 08:40
 14/16 Szirty ***** válasza:

"...ugye arról volt szó, hogy ledeknél teljesen felesleges a foncsor."

Szelektíven olvasol.

"Ha ezt egy lapos tükörrel támogatják"

2023. nov. 7. 14:45
 15/16 A kérdező kommentje:

oké, második verziónak írtad ezt, és érdekes az a világítási szög is, na de azt meg végépp nem tudhatom, milyen tíopusú led van benne.

és ebből indsultam ki:

"Van viszont előtte lencse.

LED esetében a foncsornak semmi értelme. Az izzók korából ránk erőltetett dizájn elem."

az a lapos tükör pedig igen, kétféle lámpán látom h elég matt a háttere és elég lapos is. cserébe elég nagy, domború lencséje van, és szép nagy fénye.

de ha a rendőrautós verzió olyan hatalmas fényre képes, akkor tulképp ezek mind csak gagyi megoldások. hát ott olyan pici helyről képes a flood és a spot is kijönni, fel se fogom ...először nem akartam elhinni, mikor láttam. na olyan kellene zseblámpába-kivitelben, ezek szerint nem nagy helyet foglal, csak kérdés persze a teljesítmény.

2023. nov. 7. 16:53
 16/16 Szirty ***** válasza:

"...nem tudhatom, milyen tíopusú led van benne."

A LED nem nagyon sugároz minden irányban. Kivéve a "filament" LED de az teljesen máshogy néz ki.

[link]

2023. nov. 7. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!