Miért nem működik ez az áramkör?
Sziasztok. A képen valószínű látni fogjátok, hogy totál hülye vagyok ezekhez, de szeretném ezeket a dolgokat is megtanulni. Tudom, olvassak utána (könyvekben, interneten), nézzek videókat stb..
Ezért is vagyok itt, hogy segítséget kérjek. Mi a hiba ezzel az áramkörrel? Mit tegyek másképp?
A terv egy alternatív kapcsolós lámpa működtetése.
Hogyan kell megoldani? Valamint mivan akkor ha pl 3 alternativ kapcsolót szeretnék avagy többet?
KÉP: [link]
"Valamint mivan akkor ha pl 3 alternativ kapcsolót szeretnék avagy többet?"
Kettőnél több alternatív kapcsolót nem tudsz használni így.
Ha azt akarod hogy a lámpa nem kettő, hanem több helyről legyen kapcsolható akkor két alternatív (váltó) kapcsoló kell ahogy a két helyről való kapcsoláshoz és minden további kapcsolási helyhez egy kereszt kapcsoló kell (vagy dupla váltókapcsoló).
Ezzel a módszerre 100 helyről (tetszőleges) is kapcsolhatsz egy lámpát, amihez 2 alternatív kapcsoló kell (egy az elejére, egy a végére) és 98 kereszt kapcsoló.
A kapcsolás logikáját már linkelték az előttem válaszolók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!