Ez a rendelés becsapás?
Rendeltem előbb egy "hivatalos" oldalról egy DC cipőt, de egyre több jel utal arra hogy valszeg be lettem csapva. [link] ez a weboldal, teljesen jónak tűnik keresőbe is ezt dobja be elsőnek ha a márkára keresek rá. Ahogy megadtam a kártyaadatokat, sms-ben küldött egy jelszót, majd a pin kód és ennyi is volt a fizetés. Sem egy emailt nem kaptam, USD-ben kérte a pénzt, és a kiszállítás módját sem tudtam kiválasztani.
ha valaki esetleg meg tudná állapítani hogy az oldal scam-e, nagyon megköszönném!
Én már első ránézésre is látom, ugyanakkor nem értem, hogy a hozzászólásodban is szereplő kifelezések neked miért akadály?
Itt van akkor az akadálymentesítés:
Ha rámész alul a kapcsolatra, akkor láthatod hogy csak emailben lehet kommunikálni az oldallal.Se telefonszám, se üzlet, se átvételi pont, még az ő email címük sincs ott.
Ez pont arra jó, hogy könnyen fel tudjanak szívódni,miután lenyúlnak jó pár embert pénzzel.
Bizony át lettél verve.
Egyértelműen kamu:
1. Az oldalon sehol sem érhető el a webáruház mögött álló vállalat adatai - sem a cég neve, sem elérhetősége
2. Az "adatvédelmi nyilatkozatuk"
és "szállítási-/garanciafeltételeik":
magyartalanok, nem tartalmazzák a magyar jogszabályok megjelölését, felhasználási feltételeik nincsenek
3. A domain tulajdonosa rejtett:
4. Nincsenek fenn a Facebookon, sem az Instagramon, sem a Youtube-on, sem a Tiktokon.
"ez a weboldal, teljesen jónak tűnik keresőbe is ezt dobja be elsőnek ha a márkára keresek rá"
Rákeresve:
első találat:
a hivatalos weboldal, ezt a róla szóló Wikipedia-cikk:
is alátámasztja.
Egyedül a bankodtól kérhetsz segítséget, sürgősen.
Lehet, hogy nem segítenek, nem tudnak, de hátha. Megpróbáltad.
Kamu oldal. Messziről látszik.
Ez már sajnos tanulópénz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!