Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Euro scart kábel problémám...

Euro scart kábel problémám van. A TV készülék scart bemenetén 21 kis lyuk van, a beltéri egységén 20. Mit lehet tenni ilyenkor? Bővebb magyarázat lent.

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem albérletbe, és be volt kötve UPC TV csomag, valamint itt lett hagyva egy ősrégi TV, nekem még nincs saját készülékem. A televízión nincs HDMI bemenet, csak scart, de azon 21, a beltéri egységen 20 kis lyuk van. Ilyenkor mi a teendő? Vagy minden euro scart kábel így néz ki? Esetleg van valami átalakító? A technika ezen részéhez semmit nem értek, szóval elfogadom a segítséget.

2023. szept. 3. 13:46
1 2
 1/16 Szirty ***** válasza:

No és melyik "hiányzik" a beltéri egységen?

Mert ha nem írod le pontosan, akkor van 21 lehetséges variáció amit ki kell találni valahogy.

Talán két fénykép a két csatlakozóról segítene.

Egyébként ha 21-es számú hiányzik az nem igazán gond, mert az a csatlakozó fémháza (GND) ami enélkül is érintkezik jobb esetben.

2023. szept. 3. 13:57
 2/16 anonim ***** válasza:
Dugd össze. Ha van kép és hang akkor müködik. Ha nem müködik 1500 ft egy scart csatlakozós kábel...😉
2023. szept. 3. 13:59
 3/16 A kérdező kommentje:
Pont ez a lényeg, hogy még nincs kábel, ma szándékozok venni. A bemenetek ellenőrzése során tűnt fel, hogy a beltéri egység scart kábel bemenetén 20 darab kis lyukacska van, a TV készülék scart bemenetén pedig 21 lyukacska van. Az euro scart kábel a köznyelvben a "100lábú kábel". Ha én most veszek egy euro scart kábelt aminek mindkét végén 21 kis pöcök van, azzal nem leszek előrébb, ugyanis a beltéri egységbe nem fogom tudni beledugni, mert nem illeszkedik. Ezért kérdezem, hogy van-e valami átalakító, vagy ez esetleg sajátos probléma? Mert ha bonyolult, vagy nem értitek hogy mire gondolok akkor inkább most hagyom a fenébe, inkább várok egy hónapot amíg lesz egy TV-m amelyik ebből az évezredből való.
2023. szept. 3. 14:08
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

"A TV készülék scart bemenetén 21 kis lyuk van, a beltéri egységén 20."

Mi a probléma ezzel? Mennyi lyukra lenne szükséged?

A helyes működéshez 5 érintkezőt használ.

2023. szept. 3. 14:10
 5/16 A kérdező kommentje:

A problémám az, hogy nem fog illeszkedni a kábel feje a bemenetbe. De amennyiben gond nélkül belemegy a 21es kábel a 20as bemenetbe, akkor nincs több kérdésem.

Csak eddig még nem volt "szerencsém" euro scart kábellel működő készülékhez, így totál meg vagyok lőve.

2023. szept. 3. 14:14
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

A scart 20 érintkezős, plusz az árnyékolás. Tehát nem lesz vele probléma.

[link]

Egyéb kérdés?

2023. szept. 3. 14:14
 7/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Egyféle SCART van, esetleg hiányozhatnak bizonyos érintkezők.

A kérdés szakmai szemmel kicsit nevetséges.

2023. szept. 3. 14:19
 8/16 A kérdező kommentje:

Remélhetőleg nem lesz több kérdésem.

Köszi a választ mindenkinek.

2023. szept. 3. 14:20
 9/16 A kérdező kommentje:

Az lehet, hogy te viccesnek találod, a gyakori kérdések viszont pont erre van kitalálva, hogy a laikus emberek is választ kapjanak a kérdéseikre, még az olyanokra is, amelyeket te szakmai szemmel nevetségesnek és bugyutának tartasz:) sajnos a te válaszodat nem találtam hasznosnak.

2023. szept. 3. 14:28
 10/16 Szirty ***** válasza:

Hiába kérdeztem meg egyértelműen hogy melyik pint hiányolod a 21-ből, nem válaszoltál erre a kérdésre.

Így néz ki egy SCART dugó ami a kábel végén van:

[link]

Így néz ki egy SCART aljzat ami a készülékben van:

[link]

Ha a 21-es számút hiányolod az ott van a dugón is, csak nem mint pin (tüske) hanem mint a csatlakozó dugó fém kerete. Az a GND.

Maga a fémlemez keret csatlakozik a 21-es pinhez az aljzatban.

Ha ez a helyzet akkor nem lesz gond, veszel egy kábelt, bedugod és használod!

2023. szept. 3. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!