Euro scart kábel problémám van. A TV készülék scart bemenetén 21 kis lyuk van, a beltéri egységén 20. Mit lehet tenni ilyenkor? Bővebb magyarázat lent.
No és melyik "hiányzik" a beltéri egységen?
Mert ha nem írod le pontosan, akkor van 21 lehetséges variáció amit ki kell találni valahogy.
Talán két fénykép a két csatlakozóról segítene.
Egyébként ha 21-es számú hiányzik az nem igazán gond, mert az a csatlakozó fémháza (GND) ami enélkül is érintkezik jobb esetben.
"A TV készülék scart bemenetén 21 kis lyuk van, a beltéri egységén 20."
Mi a probléma ezzel? Mennyi lyukra lenne szükséged?
A helyes működéshez 5 érintkezőt használ.
A problémám az, hogy nem fog illeszkedni a kábel feje a bemenetbe. De amennyiben gond nélkül belemegy a 21es kábel a 20as bemenetbe, akkor nincs több kérdésem.
Csak eddig még nem volt "szerencsém" euro scart kábellel működő készülékhez, így totál meg vagyok lőve.
Egyféle SCART van, esetleg hiányozhatnak bizonyos érintkezők.
A kérdés szakmai szemmel kicsit nevetséges.
Remélhetőleg nem lesz több kérdésem.
Köszi a választ mindenkinek.
Az lehet, hogy te viccesnek találod, a gyakori kérdések viszont pont erre van kitalálva, hogy a laikus emberek is választ kapjanak a kérdéseikre, még az olyanokra is, amelyeket te szakmai szemmel nevetségesnek és bugyutának tartasz:) sajnos a te válaszodat nem találtam hasznosnak.
Hiába kérdeztem meg egyértelműen hogy melyik pint hiányolod a 21-ből, nem válaszoltál erre a kérdésre.
Így néz ki egy SCART dugó ami a kábel végén van:
Így néz ki egy SCART aljzat ami a készülékben van:
Ha a 21-es számút hiányolod az ott van a dugón is, csak nem mint pin (tüske) hanem mint a csatlakozó dugó fém kerete. Az a GND.
Maga a fémlemez keret csatlakozik a 21-es pinhez az aljzatban.
Ha ez a helyzet akkor nem lesz gond, veszel egy kábelt, bedugod és használod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!