Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha elosztóba dugom a klímát...

Ha elosztóba dugom a klímát tényleg többet fogyaszt?

Figyelt kérdés
Valakitől hallottam ezt az állítást, de nem tudom eldönteni hogy hülyeség vagy van mögötte valami fizika. Meg gondolom nem feltétlen a klímára vonatkozik. Mai műsorunkban ennek járunk utána.

2023. aug. 29. 07:45
 1/6 47. ***** válasza:
71%
Mitől fogyasztana többet?
2023. aug. 29. 07:48
 2/6 anonim ***** válasza:
53%
Ha még két klímát is beledugsz elis fog olvadni az elosztó
2023. aug. 29. 08:51
 3/6 Szirty ***** válasza:
Igen. Többet mint ha be se dugnád.
2023. aug. 29. 09:41
 4/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Kapcsolóüzemű elven működő fogyasztóknál van olyan, hogy kisebb feszültségről nagyobb áramot vesz fel, mivel a tápegység vagy épp inverter kimenetén meghatározott feszültséget, illetve teljesítményt kell biztosítani, függetlenül a bemenő hálózati feszültség változásaitól.

Így elvileg, ha egy hosszabbítón esik valamennyi feszültség, kevesebb jut a készülékre, amit az némi áramfelvétel-növekedéssel kompenzálhat.

Hogy milyen nagyságrendben, az más kérdés, itt tisztán az elméletre próbáltam rávilágítani.

2023. aug. 29. 09:48
 5/6 Szirty ***** válasza:
De az nem befolyásolja a fogyasztást.
2023. aug. 29. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Hol mérjük? Melyik végén?
2023. aug. 29. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!