Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gamer laptop vagy sima laptop?

Blabla bala kérdése:

Gamer laptop vagy sima laptop?

Figyelt kérdés

Most megyek egyetemre és tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Van egy jó gépem(nem a méregdrága kategória, de minden elfut rajta remekül jelenleg). Úgy tudom, hogy kollégiumba nem igazán lehet asztali gépet vinni, kérlek javítsatok ki, ha tévedek. Egyetemre minden képpen kell laptop. Ha gamer laptopot vennék,akkor megválnék a gépemtől, de tartok attól, hogy a gamer laptop üzemideje nagyon alacsony, és aksiról szinte használhatatlan.

Vagy inkább vegyek egy gyors nagy üzemidejű laptopot? Akkor megtartanám a gépemet, annak ellenére, hogy hétvégente játszanék csak néhány órát. Annyira tanácstalan vagyok. Ti mit csinálnátok a helyemben?

2023. júl. 27. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Tekintve, hogy az egyetemek túlnyomó részében az online játékok forgalmai tiltva vannak az internethálózaton, sajnos elég kicsi az esély a jó élménnyel rendelkező játékra. Persze lehet próbálkozni VPN-el, de az meg a ping rovására fog menni, ami játékokban szintén nem szerencsés. Egyszóval egyetemen különben sem fogsz tudni játszani, így inkább azt javaslom, hogy vegyél egy nem gamer gépet, amit használj egyetemi dolgokhoz, az asztalit pedig használd otthon.

2023. júl. 27. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk vannak asztali gépek a koliban. Vagyis van olyan szobatárs, akinek van. Én nem játszom, szóval nem tudom milyen lenne, de a srácok közül többeknek van gamer laptopja. Igaz, protekciónk van a rendszergazdánál, ráadásul nagyon megreformálták (jó irányba) a kolis netet.

Talán a sima laptopot és hétvégi játékot javasolnám, aztán ha kitapasztalod a kolis dolgokat, akkor esetleg válthatsz.

2023. júl. 27. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen szak. Legtöbbre felesleges gamer kategóriájú laptop, sőt nálunk a legtöbb órán már úgy dolgozunk, hogy az ottani géppel, mert vizsgán nem használhatsz saját eszközt, de akkor amit kell esetleg módosítani a gépen, akkor az megtörténik, a feladatokat meg pendriveon visszük "haza".

Szak függő, meg lehet egyetem függő is.

Lehet azzal járnál jól, ha csak vinnéd a gépedet és kész. Ha hazamész, akkor meg egy laptop otthonra és minden gond megoldva.

2023. júl. 27. 20:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az üzemidő nagyban függ a terheléstől. Ha nagyon alacsony, nyilván sokkal hosszabb lesz. Keress teszteket, vagy specifikációt, pár cég közöl konkrét értékeket. Ha nem játszol komolyabban, szerintem a tartósság fontosabb lesz, mint a teljesítmény.
2023. júl. 27. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak így zárójelesen jegyezném meg, hogy ha mi laptopról vagyunk bármilyen hihetetlen, de ahol szükség van rá pl géptermek esetén, ott bizony van áram. Ha nincs szabad dugalj, akkor sokan szokták pl kihúzni a monitort vagy valamit ami nekik nem kell az órához és úgy használják a laptopokat.

Valamint előadó termekben is aki minden áron laptopozik (de az már nálunk nem jegyzetel, hanem játszik, vagy már óra anyagával foglalkozik), akkor ott is van több helyen dugalj. Akár a falakon, a pad alján, vagy a padlóba építve, terem függő, hogy hol vannak még elhelyezve. Akinek szüksége van rá, az használja úgy.

Megjegyzem nálunk 140perc egy tanítási óra és nekem a laptop kibírja addig.

De tényleg nem mindegy, hogy mit akarsz vele csinálni, hány órán kell, milyen jellegű, kell-e egyáltalán??

Én se szoktam magammal vinni egyetemre, mert felesleges. Igen, valóban rosszabb pár teremben az ottani gép, mint az enyém, de ha zh vagy vizsga van és gépen kell csinálni, akkor nálunk már azon a gépen kell dolgozni. Szóval hiába van az, hogy jobb a gépem, ha azzal zh-n előrébb nem vagyok. Feleslegesen meg nem viszem be, ha kell valami akkor megcsinálom az ottani gépen, ha valamit telepíteni kell, le kell tölteni, át kell állítani, az legyen meg. Ha valami nem fog működni azon a gépen, mikor zh-t írok, azzal magamat szívatom.

2023. júl. 27. 23:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még azt szeretném kérdezni, hogy legtöbbetek a vizsgákra laptopról készül, nem füzetből,ugye? Szóval nélkülözhetetlen egy saját laptop is, mert az ottani gépeket csak órák 0során lehet használni, ugye?
2023. júl. 28. 06:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Órán kívűl nem engednek be a termekbe, ez való igaz. Legalábbis a mi karunkon ez így van. Ebből kifolyólag nem lehet használni órán kívűl a gépeket. Bár pár tanár nálunk elég rugalmas és nem szól azért, ha előzetes megbeszélés alapján pár diák a terem férőhely függvényében több órát is látogat.

Pl neked szerdán van gyakorlati óra az adott tárgyból, de az a tanár megtartja ugyan azt az órát kedden és pénteken is, ha van szabad hely pl a péntekin és bemész nem fog szólni a tanár, mert ugye vele megbeszélted, hogy ott van hely és te mennél extra órára. Páran csinálják ezt, hogy még 1-2 extra órára beülnek ugyan abból a tárgyból mert nem értik az anyagot. Mégegyszer ugyan az el van magyarázva és ez nekik segít.

2023. júl. 28. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!