Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gamer laptop jó választás?

Gamer laptop jó választás?

Figyelt kérdés

Igazándiból nem vagyok egy nagy informatikai zseni, szóval kérlek ne ítéljetek el.

Szeretnék magamnak laptopot vásárolni itthoni használatra.

Amire használnám:

- netes böngészés,

- videók, filmek nézése,

- munka (word, excel, power point).

A kérdés azért merült fel bennem, mert egy ismerősöm azt mondta, hogy a gamer laptopok grafikája, kijelzője a legjobb, az akksija sokáig bírja, a profi játékokat is bírják, szóval a munkára használt microsoft office alkalmazások meg sem kottyannak neki. Igaza van? Tényleg azt kellene vennem?

2022. márc. 25. 17:26
 1/8 Szirty ***** válasza:
70%

A legnagyobb melléfogás lenne böngészésre, videózásra és excelhez gamer laptop.

Mint ha 40 tonnás daruval akarnál TESCO-ba járni bevásárolni...

2022. márc. 25. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem játszol, teljesen felesleges.
2022. márc. 25. 17:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor mit ajánlanátok?

Asus vagy Dell laptopokat nézegettem eddig. A két márka közül melyiket tartjátok megbízhatónak?

2022. márc. 25. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Mennyit adnál érte?
2022. márc. 25. 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezekre a célokra inkább üzleti laptopot ajánlok, mint gamert. Az üzleti laptopokat nagyon megbízhatóra és strapabíróra tervezik, sokkal kisebb eséllyel hibásodnak meg, mint a hétköznapi használatra tervezett laptopok.
2022. márc. 25. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Igazából a lényeg, hogy:

-8 GB RAM legyen minimum

-SSD legyen (HDD jóval lassabb)

-proci az legalább 8.generációs i3 legyen, de ha pénztárca engedi, akkor érdemes i5 procit választani

-kijelzőnél az IPS előnyben, ha szép képet akarsz

2022. márc. 25. 19:41
 7/8 A kérdező kommentje:

8-as 200.000 Ft körül gondoltam.

5-6: köszönöm szépen. :)

2022. márc. 26. 03:59
 8/8 anonim válasza:

Gamer laptopok kb. 300k-tól kezdődnek manapság.

"A kérdés azért merült fel bennem, mert egy ismerősöm azt mondta, hogy a gamer laptopok grafikája, kijelzője a legjobb, az akksija sokáig bírja, a profi játékokat is bírják, szóval a munkára használt microsoft office alkalmazások meg sem kottyannak neki. Igaza van?"

Felsőbb kategóriában lehet teljesülnek ezek a feltételek de kérédéses hogy ez megéri e a félmilió fölötti árcédulát. Nem gamer laptop is tökéletesen elboldogul irodai alkalmazásokkal és miért fizetnél fölöslegesen egy túlárazott videókártyáért ha úgysem használod?

2022. márc. 26. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!