Milyen laptopot érdemes venni egyetemre?
#6-os, szerintem ez a fórum arra való, hogy az emberek kérdezzenek. Másrészt, olvastam én is eleget az említett fórumot, ahol nekem az a tapasztalatom, hogy szintén sok az "önjelölt informatikus", aki csak a saját preferenciái szerint, normális kommunikációt mellőzve, a másikat sértegetve, személyeskedésbe fulladozva tudja csak kifejteni a véleményét. Természetesen vannak kivételek, ott is, és itt a gyakorin is, tisztelet a kivételeknek.
#on
Tényleg hasznos tudni kedves kérdező, hogy mik a terveid vele, milyen szakra mész, mert így könnyebb Neked megfelelőt ajánlani, hogy ne költekezz túl feleslegesen és ne is lődd alul a hardvereket.
Amiket korábban is írtak, általánosan 8-16 GB RAM-mal szerelt gépeket érdemes nézni, fontos az is, hogy legyen benne SSD (bár szerintem már szinte minden laptop ilyen mostanában), meg a processzornál azt érdemes figyelni, hogy 2-3 évnél (max 4) öregebb ne legyen a processzor, ezen felül a teljesítménye felhasználásfüggő.
Pl. ha grafikai, grafikusi szakra mennél, akkor nyilván a kijelző és a beépített (dedikált) videokártya is hasznos tulajdonságok.
Viszont pl., ha informatikusi szakra mész, akkor nem annyira ajánlott a MacBook, mert - bár macerásan persze megoldható, de sokszor szívás (szaktársaim tapasztalatai) - nehezebb megoldani sok program működését, vagy nincs is rá az adott program. Infós szakokon ezért főleg Linuxos és/vagy Windows-os (akár dualboottal) telepített gépeket szoktak javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!