Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Úgy érteültem, Magyarországon...

Pálffy Tibor2 kérdése:

Úgy érteültem, Magyarországon (ellentétben Ausztriával) betiltásra kerültek az erkélyre szerelhető napelemrendszerek. Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés

#erkély napelem
2023. jún. 21. 15:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Azért az csak nem tilos, hogy pl. akksit töltsek róla, mint a lakókocsokban, vagy pl. vizet melegítsek boilerban? (csak elméletileg, tudom, hogy ezek nem azok a teljesítmények, amivel boilert üzemeltetünk)
2023. jún. 22. 10:08
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

#11: "Azért az csak nem tilos, hogy pl. akksit töltsek róla, mint a lakókocsokban, vagy pl. vizet melegítsek boilerban?"

Mint írtuk többen is, az nem tilos, az szigetüzemű rendszer. Csak a villamos hálózatra ne táplálj be, mert azzal másoknak okozhatsz problémát.

2023. jún. 22. 10:16
 13/35 anonim ***** válasza:

12: igen világos, csak akkor nekem sántít a sztori, hogy levágták, mert az ember nem engedte be őket.

Valahonnan csak biztosnak kellett lenniük, hogy illegális dolgot művel, mert ha ő meg az ellenkezőjét tudja bizonyítani, akkor a levágás rongálás.

Egyébként meg az ember jogosan nem enged be mindenkit a mai világban. Korábban még a pedáns németek sem nagyon engedték be a GEZ-et, akik a TV-adó miatt mentek ellenőrizni, hogy kinek mije van, mivel nem hatóság volt.

Szerintem jogilag valami hasonló, hacsak nem gyanú áll fent a lopásra/bűncselekményre, mint lajcsi esetében.

2023. jún. 22. 10:23
 14/35 anonim ***** válasza:

"Nem olvastam sehol olyat a szabványban, hogy csak villanyszerelő dughat be egy CE és GS jelzésekkel ellátott kütyüt."

Lehet bármilyen minősítő jelzése, de Magyarországon a hálózattal kapcsolatba kerülő eszközök közül csak olyan használható, amelyet az áramszolgáltató ilyen irányú felhasználásra engedélyezett, más nem.

Ennyi..

2023. jún. 22. 17:02
 15/35 Szirty ***** válasza:

"Nem olvastam sehol olyat a szabványban, hogy csak villanyszerelő dughat be egy CE és GS jelzésekkel ellátott kütyüt."

Én úgy gondolom, hogy amikor egy szolgáltatótól igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor annak feltételei vannak amiket a szolgáltató egyértelműen lefektet egy szerződés nevű dokumentumban.

A szolgáltatás ezeknek a feltételeknek a teljesítésével vehető igénybe.

Ha a feltételeket megszeged, akkor a szolgáltatónak joga van a szolgáltatást megtagadni tőled.

Ebben benne van az hogy levágja a drótot.

2023. jún. 22. 17:44
 16/35 anonim ***** válasza:
14/15: Ti ismeritek a szerződéseteket? Esetleg tudnátok idézni a vonatkozó részt?
2023. jún. 22. 18:20
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs napelemrendszeren, de figyelemmel kísérem a lehetőségeket.

Egyre rosszabb a megtérülési index.

Amiről szól a történet: visszatáplálásra és hálózatra kapcsolásra kizárólag a szolgáltató által bevizsgált és típusra megnevezett inverterek használhatók.

Tehát nem általános feltételeket és adatokat írnak elő.

Ebbe a kategóriába nyilván (eddig) nem fér bele a balkon kiserőmű.

Nem a használatát, hanem a hálózatra kötést tiltják.

És itt van, ami ezzel kapcsolatos:

[link]

2023. jún. 22. 19:13
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Köszi!
2023. jún. 22. 19:17
 19/35 Szirty ***** válasza:
57%

"Ti ismeritek a szerződéseteket? Esetleg tudnátok idézni a vonatkozó részt?"

A szolgáltató diktálja a feltételeket.

Aki igénybe veszi a szolgáltatás annak azt be kell tartani.

Én biztosan nem fogok neked szerződéseket bújni órákig, azok módosításait, a módosítások módosításainak a módosításait is figyelembe véve csak azért, mert 12 másodperc alatt leírtál egy olyan mondatot amiben erre vonatkozó igényedet fejezted ki.

Akárhogy diktálja a feltételeket, a lényegen nem változtat.

Vagy fél éve a net rogyásik van ezzel a témával. Nem annyira reménytelen önállóan utánanézni.

2023. jún. 22. 20:17
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Ja 19, tehát bokros teendőid közt nincs időd egy kérésnek eleget tenni, de itt nyünnyögni ugye azért jut belőle?

Akkor fordítom a kommentedet: Fogalmad nincs a szerződésedről, de osztod az észt, mert te jobban tudod azt is amit nem tudsz. Az meg, hogy a net tele van a témával... hát UFÓ észlelésekkel meg mindeféle konteókkal is tele van.

Nyilván nem szórakozásból kértem az infót, ha egy országban lennénk azonos feltételekkel, megnéztem volna a sajátomat.

2023. jún. 22. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!