? Elektromos áram...

Figyelt kérdés

Van egy ilyen tárgyam: [link]

A szerkezete így néz ki: 3 db fém rács van. A 2 külső védelmi célt szolgál, hogyha emberhez ér, akkor ne csípje meg az áramáram, tehát csak a belsőben van áram bekapcsolt állapotban. A fémrácsok között valószínűleg elektromosságot nem vezető műanyag van. Viszont így a hatékonysága nem a legjobb, mert vannak alkalmak, amikor ugyan hozzáérek a rovarokhoz, de nem halnak meg, nincs szikra, nincs csattanó hang, tehát a külső fém hálók valamelyest megakadályozzák, hogy megcsípje őket az áram. Hogy növeljem a hatékonyságát, arra gondoltam, hogy fogok egy elektromosságot vezető drótot és összekötöm a másik 2 fém ráccsal is. A kérdésem az, hogy nem okozoknék-e kárt így az eszközben?

Egy másik kérdésem, hogyha időnként hozzám-hozzám ér, akkor úgy tehet-e kárt az okostelefonomban vagy a fülhallgatómban, ami éppen a fülemben van. A telefon pedig közvetlenül ugyan nem érintkezik a testemmel, de közel van hozzá, zsebben hordom (vagy nadrág vagy pulóver).

Köszönöm előre is az eligazító, magyarázó válaszokat!

2023. jún. 13. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

A leírást olvastad?

“ A csapda olyan feszültséget használ, amely biztonságos az emberek számára”

2023. jún. 13. 11:56
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
64%

Csak videón láttam ilyet, de elvileg a két külső rács össze van kötve, ez az egyik pólus, vagy inkább mondjuk 0 potenciálnak, mivel nem egyenirányított, gondolom.

Van egy nagyfesztrafó, a szekunderének két kivezetése. A két kivezetés között generálódik a nagyfeszültség.

Egyik ág a belső hálóra megy, másik a két külsőre.

A rovar a rácsok közé kerülve képez íváthúzást.

A műanyag pedig biztonsági távtartó, mivel az elektródáknak (rácsoknak) nem szabad egymással összeérni.

2023. jún. 13. 11:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem a kérdésre válaszoltál 1-es.

Értem. Leteszteltem és valóban...csak akkor szikrázik, ha a külső vezető réteggel is érintkezik. Akkor ezt nem lehet hatékonyabbá tenni, nekem kell valahogy ügyesebbnek vagy gyorsabbnak lenni.

Köszönöm 2-es.

2023. jún. 13. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

"amikor ugyan hozzáérek a rovarokhoz, de nem halnak meg"

a szúnyogok még jól is lakhatnak ...

2023. jún. 19. 19:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Bárcsak tudnék szikráztatni a kezemmel! Milyen jó is lenne!

Szövegkörnyezetből kiolvasható, hogy a készülékre értettem.

2023. jún. 19. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!