Felkapcsolás után néha halkan serceg/kattog a villanykapcsoló. Mi a teendő?
Ilyenkor az egész kapcsolót cserélni kell vagy csak rosszul van bekötve? Esetleg az egész vezetéket ki kell vésni?
Az MVM-hez kell fordulni vagy egy mezei villanyszerelőt hívni?
A Balaton környékén van a lakásom és félek egy villanyszerelő ilyen "apró-cseprő" problémáért ki se jön vagy hónapokat kell rá várni.
Hat az MVM-et semmikepp ne hivd ha a hazon beluli vezetekekkel kapcsolatban van gond.
Ha tenyleg halvanylila segedfogalmad nincs rola hogyan kell szetszedni egy kapcsolot, kerd meg a szomszedot vagy kb. akarmelyik kozelben levo ferfiismerosodet, kb. 5 perces melo. Ha ilyen sincs, youtube-on 1000% hogy talalsz ra egy videot. A biztositekot mindenesetre csapd le mielott barminek nekiallsz.
1: jót írsz, de ebben az esetben a kérdező szerintem hozzá se lásson!
Lehet, hogy látta, tudja mit kell csinálni, de elég egy kis hiba és kész a baj.
Mennyire sürgető a kapcsoló cseréje? Úgy értem leéghet az egész ház legrosszabb esetben?
Nem melegszik egyébként, a villany se serceg.
4: elvileg nem, de nyílt vezetéket sose fogj meg, illetve fény részt.
5: elvileg nem..
bizti le, kapcsolgasd föl-le sokszor gyorsan a kapcsolót, az picit leveri az érintkezők felületét és megszűnhet a probléma.
6.-os!
"bizti le, kapcsolgasd föl-le sokszor gyorsan a kapcsolót, az picit leveri az érintkezők felületét és megszűnhet a probléma."
mármint akkor nem is kell cserélni ha csupán ennyivel megoldódna?
Akkor tűzveszélyes, ha valami miatt fennál az ív és tovább serceg. olyankor az elektromos ív melegíti a lemezeket és az egész kapcsolót. Ha nem serceg nincs probléma, de amit nem látsz és nem hallasz, az még ott lehet.
Inkább csere :)
1.) Ha valami szakbarbár bütykölte már a kismegszakítót (biztosítékot), és esetleg a nullát bontja a fázis helyett, az rázós élmény lesz.
2) Nem csak az érintkezők közötti kontaktus-hiba lehet a "ludas". Én legtöbbször azzal találkoztam hogy a vezeték xarul lett befogatva, és az mocorog, szikrázik, serceg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!