Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hova lehet fordulni segítségér...

Hova lehet fordulni segítségért ha az elektromos kazán le van állítva és a 3 fázis órája pörög?

Figyelt kérdés
Villanyóra akkor is megy mikor a kazán le van állítva,kihez fordulhatok segítségért fogyasztóvédelem ?

#Kazán leállítva ,villanyóra pörög
2023. jún. 12. 13:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs miért probléma, hogy a kazán 3 fázison van.

"Lekapcsoltam a kazánt, És az óra csak megy."

Persze hogy megy: van hűtőszekrény, TV, PC..

Ezek fogyasztanak nem? Az óra meg méri..

Vagy az egész házban csak a kazán van, mint fogyasztó? Semmi más?

A téli elszámoló számlától már nem pörög a villanyóra..

Akkor, mint mondták csapd le a főbejövő (óra melletti) kismegszakító 3-ast és figyeld, ki megy a kerítéshez.

Na ő hunyó!

Bár szerintem kegyetlenül félremagyarázol valami, de ez csak magánvélemény.

2023. jún. 12. 17:50
 12/19 A kérdező kommentje:
11/11 Csak a kazán van a 3 fázison.A többi készülék H tarifáról működik! Ezért érthetetlen ha a kazán áramtalanítva van akkor a 3 fázison miért van fogyasztás?
2023. jún. 13. 14:35
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem pont a kazán volt a H tarifára kötve és a többi berendezés a normál, három fázisú vezetékre
2023. jún. 13. 15:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"A többi készülék H tarifáról működik!"

Mi az a többi?

Nem lehet H tarifán az érvényben lévő rendelet szerint:

Mosógép, világítás,mikrosütő, PC, sütő, mosogatógép és még sorolhatnám..

Ezek nálad miről mennek?

Mert ha tényleg H-ról, akkor szabálytalan áramvételezés van nálad suttyomban kiépítve.

2023. jún. 13. 16:29
 15/19 anonim ***** válasza:

De nem szeretek ilyeneknek válaszolni. Fogalma sincs, hogy mi van, emiatt el sem tudja magyarázni. Hiába kérdezünk bármit, érdemi infót nem kapunk. De választ na azt adjunk.

Kérdező próbáld elmagyarázni nekünk mi hova van kötve? Tudod egyáltalán hogy mi hova van kötve? Ki kötözgette be a berendezéseidet? Ha lenyomod a három fázisú óránál a kismegszakítót, akkor mi az ami lekapcsol?

2023. jún. 13. 16:38
 16/19 A kérdező kommentje:
A 3 fázist lekapcsoltam és így áramtalanítva van az elektromos kazán ,és így derült ki hogy a légkondi nem a H tarifára lett kötve,pedig oda kértem.Minden más háztartási gép működik.Tehát a légkondit rossz helyre kötötték és nem volt használva légkondi AKKOR MIÉRT MEGY AZ ÓRA?Én szabályosan szak emberekkel végeztettem a munkát,de most már a végére járok!!!!!
2023. jún. 14. 09:01
 17/19 anonim ***** válasza:

Hm..

2 nappal ezelőtt a 3. válaszban (és később még többször) volt: kapcsold le a 3 fázist!

Miért kellett erre ennyit várni?

Megmondanád????

2023. jún. 14. 15:09
 18/19 anonim ***** válasza:

A légkondihoz be lett adva az elektromos művekhez a H tarifa igényléshez az SCOP megfelelő tanúsítvány?

Mert ha nem, akkor nem is köthette oda villanyszerelő.

2023. jún. 14. 19:18
 19/19 A kérdező kommentje:
18/18 Igen minden a szabályoknak megfelelően lett intézve.
2023. jún. 15. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!