Miért nem javítanak LED izzókat (lámpát)?
A tönkrement LED izzókat össze lehetne gyűjteni mert nagy részüket meg lehet javítani és újra (persze olcsóban mint javítottat) értékesíteni így rengeteg javítható LED izzót meg lehetne menteni a szemétbe dobástól - ennek köszönhetően kevesebbet kellene újakkal pótolni és legyártani ami kevesebb energiával és környezet szennyezéssel járna.
Én is javítottam már kidobásra ítélt LED izzót , legtöbbször a sorba kötött LED-ek valamelyike megszakad így a LED izzó működésképtelen. Javítása egyszerű a hibás LED-et kicserélve vagy helyette egy 400 Ohm körüli ellenállást beforrasztva a LED izzó hónapokig - évekig újra működőképes. A hibás LED áthidalása nem teljesen jó mert kisebb lesz az ellenállása a sorba kötött LED-eknek ami miatt azok hamar tönkremehetnek (nagyobb áram (A) halad át rajtuk).
Az ismerősök és kollégák között is jó néhányan javítottak már LED izzókat .
Nekem is van egy Osram és egy Tungsram LED izzóm ami javítás után már több mint egy éve üzemel. Így nem került szemétbe.
Egy szakszervíz minimum vagy 5 kilót elkérne a javításért, kevesebbért nem érné meg nekik a pepecselés.
Számold ki, hogy annyiból már hány új égőt kaphatsz...
2.es
Ha ki alakulna egy hálózat vagy rendszer ami a LED izzókat javításával foglalkozna valószínűleg jóval olcsóban javítanák. Egyébként a pepecselés KB 10 max 15 perc égőnként.
Elárulom neked jónéhány LED izzót javítottam már ismerősöknek , rokonoknak sőt olyan is volt már hogy az illető csak hallott arról hogy javítok LED izzót és az 1500 forintos Izzót 10 perc alatt 300 forintért megcsináltam. Azóta két év eltelt és még tudtommal mai napig működik.
Rohadtul senki nem kiváncsi arra, hogy te mekkora műjer vagy, hogy forrasztas jobbra balra. Nem kell itt mozigépészkedni!
De ha ennyire megy a javítgatás, akkor csinálj erre egy vállalkozást! Aztán majd ha kiszámolod a rezsióradíjadat, akkor rájössz, hogy miért nem éri meg.
Nagyon zavaró a folyamatos "izzózás".
Nincs benne izzószál, próbáld ezt elfogadni!
Van izzólámpa, petróleumlámpa.
LED-lámpa miért nem lehet?
Ellenállás beépítése szakmailag butaság, egyébként is többféle konstrukció van, az sem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!