Egy ilyen (kép lent) 2 mosfet-et használó vezeték nélküli adónál mitől függ a frekvencia? Hogy lehet módosítani? Egyáltalán lehet valahogy?
Úgy tudom, hogy az adó tekercsnek és a (sok) kondinak rezonancia frekvenciára kell stimmelniük. (Vagy, hogy is mondjam.)
De azt honnan tudom, hogy mennyi a frekvenciája? Mármind mérés nélkül van erre mód?
És mi van ha én mondjuk ki akarom próbálni 10 és 100 kHz-en is? Hogy variálhatom a frekvenciát?
Köszi :)
Jó, igen ezt tudom.
De én magamnak építenék ilyet.
Tesztelni szeretném magasabb, alacsonyabb frekvencián. Megnézném, hogy X és Y távolságra mekkora a hatásfoka, hol mennyire melegszik.
Nem kész termékről van szó, én magam építeném.
Mérés nélkül úgy lehetne, ha ismert értékű induktivitással rendelkeznél, úgy vásároltad stb., lehetne vele számolni. De még akkor lenne bizonytalanság.
Ha már ilyen dolgokkal foglalkozol, minimum egy LCR-T4 legyen a műhelyben, amivel induktivitást is mérhetsz legalább.
Na jó. Tudok mérni indultivitást.
Igazából nem is ez a lényeg.
Csak az érdekelt, hogy lehet e valahogy kalkulálni.
Ami igazán érdekel az az, hogy hogyan variálhatok a frekvenciával?
Mi határozza meg, hogy a 2 mosfet X vagy Y herzen fog menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!