Kaptunk egy FR-Z024-S1.5K MITSUBISHI frekvencia invertert és nem tudjuk mire való, valaki esetleg tudna segíteni?
Az inverter arra való, hogy egy fajta feszültségből egy másik fajtát állítson elő. Például a napelem egyenáramából 220v-ot. Vagy a kocsi akkumulátorából 220V-ot,a nyaralás alatt. Egy kis teljesítményű nekem is van, a villanyborotvámhoz használom a kirándulások alatt.
De arra is invertert használnak, hogy a 220v 50Hz-ből 220V -os szabályozható frekvenciát állítson elő, ezzel motorok fordulatszámát lehet szabályozni. Amit kaptál, az ilyen fordulatszám szabályozó lehet, max 1,5 kW-os 3 fázisú motorhoz.
Az interneten írd be a típusát, és találsz bővebb információt. A gyenge angol tudásommal csak ennyit értettem meg belőle.
A bemenet 220/240 volt, 50/60 Hz.
A kimenetet 0,2-400 Hz között tudod szabályozni.
https://www.youtube.com/watch?v=Ulh_vxwhNTg
Indukciós motort lehet vele szabályozni.
Arra nem jó hogy napelemből csinálj vele 230-at!
Igazából otthoni környezetben nem tudom elképelni mihez lehetne használni. Körfűrészhez, szalagfűrészhez tök felesleges... ventillátorok szabályozása sokkal egyszerűbben is megoldható.
Add el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!