Okosóráknak mennyi az élettartamuk?
Figyelt kérdés
A mostani órám már vagy lassan 15 éve megvan és csak elemcsere tömítés csere volt benne.Mennyi ideig bírják feltöltéssel?Mennyi pontos a vérnyomás mérésük?2023. márc. 31. 07:17
1/3 anonim válasza:
Általában egy hetet szoktak bírni simán egy feltöltéssel, de ha nem használsz olan funkciókat amelyek energiaigényesek akár 1 hónapig is ez típus függő is. Az olcsóbb márkáknál általában nem pontos a vérnyomásmérés, érdemes vásárlói véleményeket olvasni mielőtt döntesz. Szerintem ezek úgy vannak tervezve mint a mai mobilok, hogy 4-5 év az élettartamuk aztán lehet bele új aksit venni ami munkadíjal együtt már drágább mint maga az óra értéke.
2/3 anonim válasza:
Vérnyomást ugyan hogyan mérnének? Max ha elszorítaná a csuklódat, de az sem pontos mérés lenne. Csak találgatják a vérnyomást ki tudja mi alapján. Pulzust, véroxigén szintet viszont tudnak mérni.
3/3 Mr.TECH válasza:
Általában ez nagyban attól függ, hogy mennyiért veszed az órát. Egy pár ezer Ft-os “okos”óra lehet bírja fél évig, aztán akku megdöglik, vagy a szíj elszakad, de egy 80-100.000Ft-os, meg lehet addig fog menni, ameddig nem törik össze.
Vettem régebben kíváncsiságból egy 3000Ft-os okosórát, egyébként egész sok funkciója volt, kamera is volt benne, telefonálni tudtam, SMS-t írni rajta, stb. Az akksija kb fél napot bírt ha benne volt a SIM kártya, amúgy 1-2 nap volt max az üzemidő. Vérnyomásról, lépésről kamu értékeket mutatott, el is romlott az akksija hamar.
Viszont egy Apple watch akár évekig is bírja, van normális szervízháttér, nem olcsó műanyagból készül.
De ha igazán tartós óra kell, vegyél hagyományosat, az kb egy életig működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!