Melyik a legjobb macbook?
Figyelt kérdés
Sziasztok, munka miatt vásárolnék macbookot. Az air és a pro között gondolkodom, pénzügyileg majdnem mind a kettő ugyan ott van (1199, 1299$). Munka alatt annyit értek, hogy adatbázisokat kezelek a cégem számára, netes böngészés, ppt készítése, stb. Eddig windowsos laptopaim voltak de 2 év után belassultak rendesen. A kettő közül melyik a jobb, mert nehéz eldöntenem, néztem sok videót mind a kettőröl. Válaszotokat előre köszi!2023. márc. 16. 08:30
1/11 anonim válasza:
Én Pro-t vennék, mert azért mégis csak többet tud. Megéri azt az extra 100 dollárt.
3/11 anonim válasza:
Teljesen feleslegesnek tartom ilyen erős gépek vásárlását erre. A Windows magától nem lassul be, legalábbis sokunknál, szóval a felhasználási móddal lehetett probléma. De ha ragaszkodsz hozzá...
4/11 A kérdező kommentje:
Előre összerakott laptopot vettem, amelyet nem az asus rakott össze, hanem az Euronics. Azt mondták tudnak a szoftveres problémáról, emiatt vették ki a kínálatukbol, garancia nem fedezi a problémát, vegyek újat. 1 éves laptop. 6 gb ram i5 12 gen. Emiatt is gondoltam az applera, regen volt macbookom, lazán bírt 4 évet.
2023. márc. 16. 10:25
5/11 A kérdező kommentje:
Persze hosszú távra venném, emiatt is nem sajnálom rá a pénzt. Azt tapasztaltam, hogy a windowsos laptopok élettartama 2-3 év rendszeres használat mellett, nekem eddig bírták max. Napi 8 órát voltak használva, rendszeresen karbantartva. Nem azt mondom, hogy utána rossz laptopok voltak, csak elkezdtek akadozni, egyes programok lassan mentek. Pl ment a discord es a chrome a mostani asuson, meghalt a laptop. Windowsr is ujratettek, mindent.
2023. márc. 16. 10:30
6/11 anonim válasza:
Egyetlen gépen szerzett rossz tapasztalat miatt? Mellesleg állítólag a Mac OS után páran menekültek vissza a Windows-hoz. Én a helyedben vennék egy másik Windows-os gépet, de amúgy nem értem, miért volt szükség böngészni ilyen erős processzorra és ennyi memóriára (feltételezem, hogy 16GB RAM-ot akartál írni). Inkább vegyél magasabb kategóriájú gépet akár gyengébb hardverrel ugyanannyi pénzért, az Asusnál is vannak jobb szériák, pl. Vivobook Pro, Zenbook...
7/11 A kérdező kommentje:
Asus vivobook pro 15 oledem volt ami 1 év alatt adta meg magát, csak ez az euronics álltal módosított vivobook volt de erről nem szóltak semmit, de nem egy laptop alapján ítélem meg a windowst. 10 év alatt kb 3-4-5 adta meg magát a macen kívűl. Nem 16 gb ram, hanem 6 volt benne.
2023. márc. 16. 14:30
8/11 A kérdező kommentje:
Napi rendszeres használat mellett az alkalmazottaim is panazkodtak hibára más laptopoknál. Pl ügyvéd is, hogy a powerpoint is akadozik 1.5 év után úgy, hogy portalanítva volt, szervizelve. Napi 8 órákat mindig ment, volt aki renderelt is rajtuk, pl a marketinges. Ahogy a garanciához közeledett, vagy annak lejártahoz megadta magát a laptop. Lehet csak romániában van így. (Egy asus laptop bírt a cégben 4 évet, de az Olaszországból lett hozva). Szerintem emiatt is csak 1 év garanciát adnak céges laptopokra, telefonokra, stb.
2023. márc. 16. 14:34
9/11 anonim válasza:
Akkor ne Asust vegyél. Nem csak az Apple létezik ezen kívül.
10/11 anonim válasza:
"hanem az Euronics"
Jajj...!!
"tudnak a szoftveres problémáról ... garancia nem fedezi"
Jajj 2 !!!
"vegyek újat"
Hát a jó ..t!!
WIN XP után Mac-re váltottam és csak most vásároltam újra windowsos gépet. Meg vagyok lepődve mennyire jó lett a windows 11.
De a Mac tényleg jobb.
Mivel semmi adatot nem adtál meg, nem tudom mi közül lehet választani. Esetleg elmondanág, hogy pontosan melyik Air-t és melyik Pro-t nézted?
Az Air is elég lenne arra amit leírtál. De ha cégként tudsz venni olcsóbban, akkor a Pro-t válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!