Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mik a MacBook legjobb alternat...

Mik a MacBook legjobb alternatívái?

Figyelt kérdés

Vettem egy MacBookot, de nem jött be. Szeretnék váltani winowsos laptopra, de szeretném, hogy meglegyenek benne a MacBook előnyei, ami számomra a következők:

- kijelző felbontása, fényereje

- 16:10-es, vagy 4:3-as képarány

- minőségi anyaghasználat (ne műanyagból legyen az egész gép)

- igényes külső (nem kell mindengéle csicsás szín, meg betűtípus a billentyűzeten, legyen egyszerű, minimalista dizájnja.)

- nagy és használható tapipad

- vékony, könnyű (tudom, ultrabookokhoz képest a MacBook nem is számít annyira könnyűnek)

- 13 vagy 14"

És még így a végére, hogy nehogy vita alakuljon ki:

- Értem miért jó a MacBook, nem mondom, hogy szar, nekem is nagyon tetszik, szimplán a rendszert nem sikerült megszoknom, ezért váltanék vissza windowsra.

- Elhiszem, hogy a fentebb említett dolgok a legtöbbeket nem érdekel, de engem igen. Nem szeretnék egy kék, zölden világító, "felhajtom megtámaszt", számológépes tapipados laptopot. Egy egyszerű de nagyszerű, szép és minőségi kis gépet szeretnék. :)

Köszönöm a válaszokat!

2022. febr. 12. 12:14
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja és az ár. 400e az én lélektani határom, de szívesen fogadok alatta és felette is, csak lássam, hogy mik az alternatívák. :)
2022. febr. 12. 12:18
 2/16 Neked csak Laci válasza:
28%
A Xiaomikat nézd meg. Mi Book Air?
2022. febr. 12. 12:25
 3/16 anonim válasza:
47%
Eleinte nekem is szokatlan volt az OSX, de szerintem gondold meg jobban a váltást. Én még nem találkoztam olyan Windows laptoppal, ami nem merült le miközben végignéztem full hd felbontásban mind a 6 Star Wars részt. Mondanom sem kell, hogy ez legalább 14 óra. Mind lemerült max 4-5 óra után. Amelyik meg nem, az több mint 400 ezer. Anyaghasználatra, súlyra sem találtam hasonlót az árkategóriában.
2022. febr. 12. 12:35
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. :) Igazából még nem eldöntött tény a csere, azért keresek alternatívák után, hogy lássam tudok-e egyáltalán váltani, van-e olyan ami megfog.
2022. febr. 12. 12:47
 5/16 anonim ***** válasza:

"Én még nem találkoztam olyan Windows laptoppal, ami nem merült le miközben"

Nekem meg mé nem volt soha 1 millió amerikai dollár a bankszámlámon így vélhetően nincs is. A 240-260 000-res laptopok simán hoznak 14-16 órás képernyőidőt.. :)

Kérdező, valami ilyesmi kellene?

[link]

2022. febr. 12. 12:50
 6/16 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is néztem. :) Na. Ilyesmik érdekelnének, igen. A Surface családot néztem még, meg a Huaweieket, de a Surface-nél ami tetszik az drága, a Huawei meg nem tudom miért de kényelmetlen volt. De majd igyekszem azt is minél inkább megismerni. Meg ezt a Lenovot is, csak lássam kiállítva valahol.
2022. febr. 12. 12:54
 7/16 anonim ***** válasza:

Acer Swift X szerintem.

Ideapad nem hiszem hogy az a liga, sem árban, sem minőségben.

2022. febr. 12. 12:57
 8/16 Neked csak Laci válasza:

Az LG Gram 14" colosa. 379 ezer.

Asszem minden paraméterében stimmel, amit írtál.

[link]

2022. febr. 12. 12:59
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem sem lenne bajom a mac gépekkel, ha meglennének azok a programok rá, amit winen használok. De nincsenek... (nem játék, hanem csillagászati alkalmazások) Szóval nem mindenkinek való az, bármennyire is jó gépek. Nekem az Asus Zenbook sorozat vált be. Ott is nézelődhetsz kérdező.
2022. febr. 12. 13:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Asus Vivobook és Zenbook sorozatok, és a Huawei Matebook sorozat között nézelődnék elsőkörben. De azért arra számíts, hogy ezek sem lesznek sosem macbook-ok. Azt a prémium érzést semmi más nem hozza, legfeljebb hasonlít hozzá. Nekem volt pár 2015/17-es (általában eladásra), mindig szerelmes lettem beléjük, de a macos-t képtelen voltam megszokni.
2022. febr. 12. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!