Li-ion 3.6V akkumlátornál melyik pólust kell előbb forrasztani?
Igazság szerint nem lenne szabad forrasztani egyáltalán. Nem szereti ha melegítik. Ha meg gyenge a páka és kénytelen sokáig melegíteni vagy ügyetlenül csinálja az ember akkor meg pláne. Nagyon viszi el a hőt.
Persze sokan csinálják, mert inkább van otthon páka mint ponthegesztő.
Mindegy melyikkel kezded de nagyon vigyázz hogy ne zárd rövidre közben és a lehető legrövidebb ideig melegítsd!
Mindegy!
Olyan akksit vegyél ami forrfüles.
pl akkuhaz.hu-n vagy ag intercell.hu-n ha kéred hegesztenek rá forrfület és úgy küldik, így sokkal könnyebb forrasztani.
Igazság szerint teljesen mindegy melyik pólussal kezded, csak figyelj nehogy rövidre zárd.
Egyébként előttem szólóaknak igazuk van a forrasztással kapcsolatban hogy forr füles akkut szerezzlé inkább. Azon jobban tapad a cin és kevés ideig kell melegíteni is a felületet, az akkura nagyon nehezen tapad rá, sokáig is kell melegíteni és ez neki nagyon nem tesz jót. Csináltam már jó pár ilyet és én is megtapasztaltam. Igaz egy akkut se nyírtam ki, de forrfülek nélkül iszonyatosan nehezen tapad, de ha meg is tapad akkor baromi könnyen lejön. Ha vannak rajta forrfülek akkor sokkal jobban tapad. Vagy veszel olyat vagy akinek van erre alkalmas pont hegesztője akkor megkéred hogy hegesszen rá.
Rutin és páka kérdése, az nem igaz, hogy nem lehet jól és gyorsan forrasztani. Jobb a ponthegesztő, de aki tud forrasztani, megoldja.
A felületet célszerű kicsit megcsiszolni, majd gyantás ónnal, 75 W feletti pákával, nagyon gyorsan felrakni.
Azért írok 75 W-ot, mert a cseh pillanatpáka is tökéletes erre a célra, de nem árt a gyárinál rövidebb rézhuzalból készíteni rá hegyet. Így kicsit nő a teljesítmény, de ezek a pákák bírják.
Vagy használhatsz Hakko 900M vagy hasonló pákát, de vastag heggyel szerelve lehetőleg. Tehát például ezek közül a vastagabb végű darabok, illetve a lapos is jó:
...és 80-90 W fűtőbetét. 60 W-ost nem próbáltam.
"...az nem igaz, hogy nem lehet jól és gyorsan forrasztani."
Így van. Lehet. Csak nehéz.
58W-os Fahrenheittel is meg lehet forrasztani csak jól fel kell tekerni maxra a hőfokot :)
Tényleg kell hozzá egy kis rutin és biztos kéz.
Pont azt magyaráztam, hogy aki ért hozzá, annak könnyű is.
Szirtinek mindig bele kell magyarázni, de totál semmi értelme, csak unatkozik és másokat bosszant.
Most mi történt volna, ha megállod és véletlenül nem trollkodsz bele mindenbe...
Nem hiszem el, hogy ezen a szar oldalon egy szót nem lehet szólni anélkül, hogy a szirti ne akadékoskodjon.
"Szirtinek mindig bele kell magyarázni, de totál semmi értelme"
Nem tudom miért nem tűnt fel hogy mindenben veled értettem egyet...
Ha annak semmi értelme nem lenne akkor annak sem lenne semmi értelme amit írtál, hiszen ugyanazt írtuk nem?
Easy!
Egy lehetőséget látnék, ezen az oldalon való megmaradásra. Ha nevesíteném a nickem és utána az életben soha többet nem szólnál hozzám.
Ezt nem lehet elviselni, amit te csinálsz.
Főleg miattad nem tudom látogatni ezt az oldalt.
Akadnak ugyan más problémák is, de te vagy itt talán a legnagyobb rákfene. Tapasztalt szakembereket üldözöl el.
Megírok lelkiismerettel egy-egy hozzászólást és neked mindig bele kell köpni a levesbe. Nem azért írtam, neked az én írásaimhoz semmit nem kell hozzátenni!
Nem viseled el más tudását, tapasztalatait, ez legyen a te gondod! Csak engem hagyj békén!
Tehát nem vagy hajlandó ilyen egyezségre, ami gyakorlatilag a szabályzatnak is megfelelő.
Mások válaszainak kommentálása nem ajánlatos.
Igaz, hogy itt elhangzanak olyan dolgok, amit nem lehet megállni, de az indokolt is szakmailag általában. Amit te csinálsz, az nem indokolt. Te nekem újat nem tudsz mondani, soha. Ráadásul régebben én megtettem, hogy kerültem a hozzád való szólást. Hiába persze, te attól még ugyanúgy trollkodtál ellenem.
Tehát te ennyit nem vagy képes megtenni viszont. Inkább elnézed, hogy egy szakmabelivel kevesebb legyen ezen az oldalon. Nem elnézed, még örülsz is, hogy kitúrhatsz innen másokat. Ez is sokat elárul, persze ezt tudhattuk eddig is, mit lehet várni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!