Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy ha megázott...

Szerintetek hogy ha megázott az autó akkumlátor és hallom hogy van benne víz még működőképes lehet ,vagy ne is probálkozzak vele inkább?

Figyelt kérdés

2023. jan. 13. 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Hogyan azott el, a kutbol szedted ki?

A modern akkumulatorok zart rendszeruek, nem tud bemenni a viz es kifolyni.sem, csak ha megfurod furogeppel. Amit 'lotyogni' latsz benne az az akkumulatorsav, attol mukodik az egesz.

2023. jan. 13. 14:29
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
Az oszt igen.
2023. jan. 13. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha nem sterimobbal mosod, egy modern akkumulátor nem fog beázni. Ha nem lötyögne benne valami az baj lenne, mert a sav lötyög benne.
2023. jan. 13. 14:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Az ami folyadék van benne az nem víz. Egyáltalán nem biztos hogy folyt bele, de ha lyuk tátong rajta akkor méh telep.

Töltő, multiméter, próbalámpa, ilyenekkel lehet próbálkozni.

2023. jan. 13. 15:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha nem jön ki belőle az elektrolit, akkor hogyan megy bele az esővíz?
2023. jan. 13. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Az akkumulátor zárt dobozban van, a víz nem tud bejutni normál esetben. Ha sima ólom-savas akkuról van szó (nem AGM), akkor az elektrolit lötyög benne, ami teljesen normális.
2023. jan. 13. 16:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Én vízzel szoktam lemosni az akkumulátoraimat... akkor most rosszat tettem? Belement a mosószer? :D
2023. jan. 13. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:

"hallom hogy van benne víz még működőképes lehet "

Igen.

Ha már nem lötyög, akkor kuka.

2023. jan. 13. 17:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem cseréld ki ami benne van. Fúrd ki az oldalát, locsold a feleséged kedvenc virágaira az esővízzel elázott löttyöt.

Ezután töltsd meg friss sóoldattal, majd technokollal ragaszd vissza a lyukat.

2023. jan. 13. 21:06
 10/10 veterán vas ***** válasza:
58%

Bocsánat a laikus kérdésért:

akkor most minden motortér mosás előtt szereljem ki az akkut, nehogy elázzon, vagy elég ha veszek neki egy esőkabátot?

Ja és a másik kérdés:

hogyan lehet hallani ha van benne víz?

Talán csobogva közlekedik az egyik cellából a másikba?

Vagy beszélgetnek a molekulák?

Sürgős választ kérek, mert holnapra motortér takarítást terveztem.

2023. jan. 13. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!