Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez a töltés módszer működik...

Ez a töltés módszer működik Li-ion akkuknál?

Figyelt kérdés

Sorba kötök 3 Li-ion akkut.

Beállítok 3 DC-DC kapcsoló üzemű tápot:

1. 4,2 voltra,

2. 8,4 voltra és

3. 12,6 voltra.

A mínusz pontokat összekötöm.

Az 1. akku mínuszra menne ez a közös mínusz.

Az 1. táp + menne az első akku +ra, a 2. táp + a 2. akku +ra....

Ez így jó? Működni fog?

Mi történik ha 1, 2 akku még nincs feltöltve? Hogy töltődik akkor a másik/ többi?

2023. febr. 25. 19:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

"akkor 3,99 V-nál már nem 1 A-el fog tölteni!"

De annyival fog. Mert a DCDC konverter nem töltő, nem tudja hogy mi van rákötve. Neki mindegy hogy akkumulátor, vagy villanymotor, vagy kismacska van rádugva. Ha beállítasz egy áramot, akkor azt fogja szolgáltatni végig. Fel fogod puffasztani az akkuidat nagyon hamar.

2023. febr. 26. 09:01
 12/18 anonim ***** válasza:

"Mert a DCDC konverter nem töltő"

Nem lehetne már befejezni ezt a butaságot?

Itt van DC konverter és töltő is!

[link]

2023. febr. 26. 10:40
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ha beállítasz egy áramot, akkor azt fogja szolgáltatni végig."

"Ha beállítasz egy áramot, akkor azt fogja szolgáltatni végig."

Ez csak az áramgenerátoros (CC) módra lenne igaz, de az sem tud a végtelenségig egyforma áramot biztosítani. Egy ponton elfogy a feszültség / tartalék (vagy valaki direkt beállít egy feszültségkorlátot: CV), akkor annál feljebb nem tud menni a feszültség.

Egyesek úgy képzelik, hogy ők egy akkun vagy ellenálláson külön-külön változtathatják a feszültséget és az áramot.

Nem! Egyrészt ott van az Ohm-törvény. Áram-feszültség összefügg, egy egyszerű kis képletben. Másrészt egy akku még az ellenállásnál is trükkösebb, miután saját, változó feszültsége is van, sőt változó belső ellenállása is van, ami függ a töltöttségi állapottól.

Nem tudod külön csak az áramot változtatni anélkül, hogy ne változzon a feszültség is, ez egy buta tévhit.

Az akku töltése végén a töltő önmagát (az általa biztosított feszültséget) korlátozza 4,2 V szinten, emiatt az áram tovább nőni nem tud. Viszont szépen csökkenni kezd. De nem azért, mert a töltő csökkenti az áramot, ez hülyeség.

Gyakori tévhit.

Az akku egyre jobban megszívja magát az adott fix. 4,2 V-ról, emiatt az _akku_ egyre kevesebb áramot vesz fel. Hiába állítottál be mondjuk 1 A áramkorlátot, akkor is csökkenni kezd, mert a fizika, illetve elektrokémia így működik.

Ezen az oldalon gyakran hülyeségeket beszélnek a válaszolók, ez a következménye annak, hogy a tapasztalt szakembereket elüldözik a trollok.

Mint ahogy én sem tudom támogatni sajnos ezt az oldalt, mert a trollokat nem lehet elviselni, ráadásul ő belém köt, vita keletkezik és a moderátor még engem fenyeget kitiltással.

Most csak benéztem és sajnos megláttam ezt a kérdést, meg még többre is tudnék válaszolni, de távoznom kell innen, mert ez az oldal elviselhetetlen hosszabb távon, a kötekedő trollok miatt.

2023. febr. 26. 11:11
 14/18 A kérdező kommentje:

11-es te hülye van.

Mégis hogy a bánatba töltene 1 amperrel, ha max. 4,2 V-ra van beállítva a kimenet?

Olvasd el amit a 13-as írt.

Felfogni szerintem nem fogod, de hátha valamit megértesz.

Vagy fogj két 12 V-os akkut. Töltsd fel őket úgy, hogy az egyik 12,3 a másik meg 12,2 volton legyen.

Az (autó) akku simán le tud adni 2-300 A-t, mégsem fogja az egyik a másikat ennyivel tölteni, ha összekötöd őket.

Próbáld csak ki. Nem fog ártani a fejednek!

2023. febr. 28. 18:49
 15/18 anonim ***** válasza:

Agresszív vagy és ostoba.

11-nek igaza van. Neked nincs. Fingod nincs az Ohm-törvényről, egy akku belső ellenállásáról, egy DC-DC konverter működéséről, úgy egyáltalán semmiről, ami volt, amper, amperóra, és akkumulátor.

Tényleg azt érdemelnéd, amit árulkodós kislányként kitöröltettél... tudod, a konyvespolc. Van akkora egód, és vagy annyira sötét, hogy úgyis fel fogod robbantani az akkuidat.

Sok sikert hozzá (Hajrá Darwin...)

2023. febr. 28. 21:41
 16/18 A kérdező kommentje:

Bocs, de nálam itt van a dc-dc converter. Beallítom a max feszültséget és a max. áramot.

1-1 cellát már 80-100x töltöttem fel így.

Írd már le kérlek, hogy mégis mi a ... történhetne?

2023. febr. 28. 22:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Sajnos van ezen az oldalon egy (néhány) kötekedő id*gb*t*g, furcsa észjárású stb., mentális.

Ilyenek miatt nem tudom támogatni én sem ezt az oldalt sajnos, hiszen hosszabb távon ezt ezt nem lehet elviselni. Velem is ezt csinálták, hülyeségek miatt belém köt. Vagy én teszem szóvá, hogy hülyeséget írt, arra meg idegrohamot kap.

Különösen egy főideges szokott itt lenni, aki kezelés alatt is áll, ha jól tudom.

Itt a példa, teljesen indokolatlanul pocskondiázza a kérdezőt és még mindig nem érti, miért kértem törlést a minősíthetetlenül trágár beírásaira. Mert persze ezt is csak beképzeli a fejébe, hogy a kérdező jelentette. Holott én voltam.

Most nem jelentem, maradjon itt bemutatkozásnak, vagy majd lesz, ami lesz.

Még ki is csillagoztam, mert vannak bizonyos szavak, ami bejelez a "központban" és megjelenik a törlő ember, kéretlenül is.

Kár pedig, hiszen nem lenne rossz ez az oldal, én is gyakran ráérnék, több évtizednyi tapasztalataim mindig szívesen megosztottam.

De azért, hogy leminősítsenek, akadékoskodjanak furcsa elemek, az nekem már nem éri meg a bosszankodást.

Most itt véletlenül nem minősítették le a válaszaim. De már úgy vagyok vele, hogy egyetlen rosszindulatú leminősítést sem vagyok hajlandó elviselni, tudatlan és gonosz emberektől, annyira megcsömörlöttem ettől az oldaltól.

Lehet törülni ezt az írásom, ki is tilthatnak, nekem már úgysincs kedvem ide írni.

Szervizmérnök voltam.

2023. márc. 2. 10:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Vagyis törölni, mellényomtam.
2023. márc. 2. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!