Adott egy elektromos kerékpár 36v12ah akksival, hogy is van ez???
Van egy kis bicajom amit átalakitattam elektromossá! Egy kis kar lenyomásával 18km/h sebességgel megy a kerékpár úgy hogy egyaltalán nem tekerem. Szép meg jo de van itt valami amit nem ertek... fel van rakva egy kijelzo ami mutatja mennyivel megyek es számmal mutatja az akkumulator allapotat... Ha maximum fel van toltve akkor 40,6 szamot mutat de és itt jon a kerdesek:
Hányon kellene hogy legyen ez a szám ha teljessen le akarnam meriteni??? Ugye arra lettem volna kivancsi hogy teljessen feltoltve mennyi km megy le de a mester azt mondta hogy nem szabad hogy az akksi 36 ala essen mert az nem jo az akkumulatornak mert az a kijelzon valojaban 36v mutat... én 35nel meg mindig hajtottam es volt meg benne kakao, majd felhivott a mester hogy meg csak veletlenul se hasznaljam ugy h a kijelzo 35 ala esik mert akkora mar annyira lemerul az akkumulator hogy a tolto ami 2A tolt nem fogja latni az akkumulatort es nem fogja tudni feltolteni! Letezik ez?
Én 35.1 nel folraktam tolteni es a toltő toltott! Ilyen erovel ha a mobil teljessen lemerul azt se lehetne tolteni mert a tolto nem latja az akkumulatort mert ures... a mester nem mondott itt egy kicsit butasagot?
Szoval nem ertem... letezik ez h ha 35v ala esik az akksi allapota a tolto nem tudja foltolteni? Es mikor lenne teljessen üres az akksi 34nel?
Valaszokat elore is koszi
Nemsokara keszitek rolla kepet es feltoltom ide... de hogy most te azon latni fogsz e valamit... egy jo fel ora es foltoltom...
Kossz elore is
A li-ion cellák névleges feszültsége 3,6V, Tehát a te akksir egy 10S-es pakk. A 12Ah-ból arra következteek hogy 6P lehet. 6 cella párhuzamosan kötve, és 10 cella sorban.
BMS nélkül működhet egy ilyen, de nagyon hamar kiesik a balanszból és tönkremennek a cellák.
Az akupakk lemerített feszültsége 30V körül lehet, a teljesen feltöltöttnek pedig 42V-nak kellene lennie. Lehet nem pontosan mér az a műszer ami mutatja a 40,6-t.
A BMS-en kivül van egy motorvezérlő is, anélkül nem működne a rendszer - a kis kar is erre van kötve amivel adod a gázt. A moorvezérlőnek is van akkumulátor védő funkciója. A legalacsonyabb feszültségen amin még nem károsodik az akksi lekapcsol.
Amikor pirítasz a gépsárkánnyal, és már merülőben van az akksi akkor be fog esni a feszültség nagyobb terhelés (emelkedő, gyorsítás) hatására. Ekkor le kell hogy kapcsoljon a motor. Ezután ahogy visszaáll a feszültség újra visszaadja a motort. Próbáld ki ezt és ha így működik, akkor jól működik. Ki fogod tapasztalni hogy mennyi az a táv amit elmehetsz. Ha nem kapcsol le 25V-nál alacsonyabb feszültségen sem, akkor nincs benne védelem, neked kell figyelni és 28-30V alá nem menni!
Arra még figyelj, hogy ne dicsekedj a rendőröknek a járgányoddal, mert ez így már segédmotornak minősül és ha nincs jogsid, akkor kapni fogod a csekket!
Hat ez mar ugy ra van csinalva hogy legkozelebb csak akkor szednem szet ha cserelem az akksit...
De azert nagyon koszonom mindenkinek a gyors valaszokat!
Jo fejek vagytok!🙂
toltorol cimkejerol tegyel fel kepet
az nem jo tolto neked ami bizonyos feszultseg alatt nem tolt
36V os akkuhoz valo (42V os) litium akku toltore van szukseged az mindent megold
eddigiek alapjan ha igaz amit "mester" mond valami hazilag barkacsolt tolto lehet
egy bolti tolto 10-20ezer koruli
ha akkupakkon lenne tipus kod is akkor meglehetne tudni lehet e gyorsabban tolteni
es adott teljesitmenyre kepes toltot venni (vagy maradsz 2A nel)
de ha bolti (es normalis) toltod van az a 0V ost is kell hogy toltse, termeszetesen fentebb irtak 25V nal mar maga az akku sem birja semmilyen BMS nelkul sem, vagyis eleve eszre fogod venni meghajtason ha tulmerited
amit mellesleg valamilyen vezerlo kell kezeljen (kellene) nem tudom milyen hazibarkacsolas ha nem rendes osszeallitasod van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!