Több csatornás vezetéknélküli hangrögzítőt keresek. Milyen típus az ami másnak már bevált, esetleg használta? Hol lehet kapni? bővebben lent.
Amire szeretném használni 4 résztvevős beszélgetések rögzítése. Egyszer egy youtube videóban láttam ilyet, de nem erről a termékről szólt, csak maga az ezsköz látszik pár villanásra, de sajnos már a videóra sem emlékszem melyikbe láttam. Ami az elképzelésem, hogy van 4 mikrofon (csiptetős vezeték nélküli) amit ráteszünk a beszélgetőkre, és valami egyszerű kisméretű eszköz rögzíti 4 mikrofon jelét külön csatornában. Fontos, hogy a rögzítő legyen 4 csatornás és a 4 csatorna szinkroban legyen egymással rögzítve. Vagy az is jó ha a 4 mikrofon önmagában rögzít, de akkor legyen valami timecode vagy szinkron jel egymás között, hogy könnyebb legyen a 4 jelet egymásra vágni /az nem opció, hogy viszek keverőt meg mittom én még mit és rögzítem az n castornát, a lényeg, hogy az egész cucc a mikrofonokkal, rögzítővel max. így szappantartó méretű egységekből álljon/. Olyan egészen kicsi csiptethetős mikrofont már találtam amiben benne van a "diktatfon" de ezek önmagukban rögzítenek és nehéz egymásra vágni őket. Az külön jó lenne ha legalább annyit tudna, hogy DSLR kamerával lehetne szinkronozni, vagy legalább a DSLR felé valami "összeg" jelet tudna küldeni mert akkor képpel is össze lehetne vágni (2 csatornáig nem kunszt, mert 2 hangcsatornája a legtöbb DSLR-nek van, de nekem 4 csatorna kéne).
És fontos, hogy ne kerüljön több 100 eFt-ba.
Egy hordozható, keverőpulttal ellátott, több csatornát egyszerre rögzíteni képes eszköz kicsit drágább mulatság:
Négy darab egyszerű mono diktafont megkapsz 10e ft/db körüli áron, és azok teljesen vezetékmentesek, akárhova rakhatod őket.
Szinkronizálni őket meg nagyon egyszerű utólag a Premiere-ben a kamera hangsávjához, megcsinálja automatikusan a Premiere, még csapóznod sem kell.
Azért nem csodálkoznék, ha a 4 db kínai occó' vezetéknéllüli mikrofon össze-össze akadna.
Szóval ha ezt választod, akkor ott vedd őket, ahol visszamehetsz reklamálni ha összeakadnak.
"A korábbi válaszoló által javasolt premiere nem mindig játszik, mert sokszor nem rögzítek képet csak a hangokat. De ezt megnézem."
Igen, az is én voltam. :) Itt mutatja, hogyan lehet auto-szinkronizálni a hangsávokat: https://www.youtube.com/watch?v=a3c4mj5eoIc
Egyébként ennyi: kijelölöd a trackeket, jobb klikk, Synchronize.
Nem tudom, általában mivel szerkesztesz hangot, de könnyen lehet, h abban is van ilyen funkció.
Így igazából már csak annyi a macera, hogy annyi készülékről kell behúznod a fájlt, ahánnyal felvetted. De ha például olyan diktafont veszel, aminek beépített nagy USB csatija van ami előugrik a készülékből, és amúgy is USB-ről tölti magát (mondjuk ezek már nem a legolcsóbb kategória a diktafonok között), és mondjuk van egy USB hubod ami a gépre csatlakozik fixen, akkor ez is csak minimális plusz munka.
Ja, és a Premiere-t akkor is használhatod, ha nincsen videó sávod, csak hang, és exportálhatsz vele csak hangot tartalmazó formátumban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!