Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Több csatornás vezetéknélküli...

Több csatornás vezetéknélküli hangrögzítőt keresek. Milyen típus az ami másnak már bevált, esetleg használta? Hol lehet kapni? bővebben lent.

Figyelt kérdés

Amire szeretném használni 4 résztvevős beszélgetések rögzítése. Egyszer egy youtube videóban láttam ilyet, de nem erről a termékről szólt, csak maga az ezsköz látszik pár villanásra, de sajnos már a videóra sem emlékszem melyikbe láttam. Ami az elképzelésem, hogy van 4 mikrofon (csiptetős vezeték nélküli) amit ráteszünk a beszélgetőkre, és valami egyszerű kisméretű eszköz rögzíti 4 mikrofon jelét külön csatornában. Fontos, hogy a rögzítő legyen 4 csatornás és a 4 csatorna szinkroban legyen egymással rögzítve. Vagy az is jó ha a 4 mikrofon önmagában rögzít, de akkor legyen valami timecode vagy szinkron jel egymás között, hogy könnyebb legyen a 4 jelet egymásra vágni /az nem opció, hogy viszek keverőt meg mittom én még mit és rögzítem az n castornát, a lényeg, hogy az egész cucc a mikrofonokkal, rögzítővel max. így szappantartó méretű egységekből álljon/. Olyan egészen kicsi csiptethetős mikrofont már találtam amiben benne van a "diktatfon" de ezek önmagukban rögzítenek és nehéz egymásra vágni őket. Az külön jó lenne ha legalább annyit tudna, hogy DSLR kamerával lehetne szinkronozni, vagy legalább a DSLR felé valami "összeg" jelet tudna küldeni mert akkor képpel is össze lehetne vágni (2 csatornáig nem kunszt, mert 2 hangcsatornája a legtöbb DSLR-nek van, de nekem 4 csatorna kéne).

És fontos, hogy ne kerüljön több 100 eFt-ba.

2023. febr. 3. 21:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Egy hordozható, keverőpulttal ellátott, több csatornát egyszerre rögzíteni képes eszköz kicsit drágább mulatság:

[link]

2023. febr. 3. 21:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi ezeket láttam, de pont az a lényeg, hogy ne legyen keverő pult hanem rögzítsen magában. Mert egy keverő már nem kicsi. Valami kicsi megoldás kell (nem kell studió minőségű hang).
2023. febr. 3. 21:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Esetleg kisebb, több bemeneti csatornás, hordozható rögzítők:

[link]

ezeknél érdemes utánaolvasni - a gyártó oldalán - hogy képesek-e többcsatornás rögzítésre - a Tascam tud:

"Number of channels: 4 maximum (stereo × 2)

...

When using dual/4-channel recording in WAV/BWF format"

[link]

2023. febr. 3. 21:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Négy darab egyszerű mono diktafont megkapsz 10e ft/db körüli áron, és azok teljesen vezetékmentesek, akárhova rakhatod őket.

Szinkronizálni őket meg nagyon egyszerű utólag a Premiere-ben a kamera hangsávjához, megcsinálja automatikusan a Premiere, még csapóznod sem kell.

2023. febr. 3. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Azért nem csodálkoznék, ha a 4 db kínai occó' vezetéknéllüli mikrofon össze-össze akadna.

Szóval ha ezt választod, akkor ott vedd őket, ahol visszamehetsz reklamálni ha összeakadnak.

2023. febr. 4. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Sőt, 4 csatornát úgy is tudsz rögzíteni, ha csak 2 darab sztereó rögzítőd/diktafonod van, és a külső mikrofon bemenetükre teszel egy splitter adaptert, ami a sztereó jacket elosztja két mono jacknek. :) Valamelyik profi diktafon/rögzítőhöz, amit a múltkor néztem, az egyik értékesítési csomagban adnak is ilyen adaptert, és hozzá két darab külső lavalier mikrofont.
2023. febr. 4. 20:03
 7/10 A kérdező kommentje:
6: Ez jó ötlet köszi. Már csak a szinkron kérdéses. A korábbi válaszoló által javasolt premiere nem mindig játszik, mert sokszor nem rögzítek képet csak a hangokat. De ezt megnézem.
2023. febr. 4. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:

"A korábbi válaszoló által javasolt premiere nem mindig játszik, mert sokszor nem rögzítek képet csak a hangokat. De ezt megnézem."

Igen, az is én voltam. :) Itt mutatja, hogyan lehet auto-szinkronizálni a hangsávokat: https://www.youtube.com/watch?v=a3c4mj5eoIc

Egyébként ennyi: kijelölöd a trackeket, jobb klikk, Synchronize.

Nem tudom, általában mivel szerkesztesz hangot, de könnyen lehet, h abban is van ilyen funkció.

Így igazából már csak annyi a macera, hogy annyi készülékről kell behúznod a fájlt, ahánnyal felvetted. De ha például olyan diktafont veszel, aminek beépített nagy USB csatija van ami előugrik a készülékből, és amúgy is USB-ről tölti magát (mondjuk ezek már nem a legolcsóbb kategória a diktafonok között), és mondjuk van egy USB hubod ami a gépre csatlakozik fixen, akkor ez is csak minimális plusz munka.

Ja, és a Premiere-t akkor is használhatod, ha nincsen videó sávod, csak hang, és exportálhatsz vele csak hangot tartalmazó formátumban is.

2023. febr. 4. 21:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyszerűbb esetben Audacity (azom nekem is van), vagy egy olyan géphez tudok hozzájutni amin Adobe Audition van. De azt nem ismerem még annyira. Az én feladataimra általában az Audacity bőséggesen elegendő szokott lenni.
2023. febr. 4. 21:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Behringer U-PHORIA UMC404HD külső hanginterfész 4 mikrofonbemenettel:

[link]

gyártói oldala:

[link]

az ingyenes, nyílt forrású, multiplatform Audacity

[link]

a WASAPI driveren keresztül kezeli a sávok egyszerre való rögzítését:

[link]

[link]

2023. febr. 4. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!