Vezeték nélküli időjárás állomások közül melyik a bevált típus, márka?
Mennyire? Szerintem ezek a tizedfokosak legfeljebb a pontosság érzetét keltik.
elmondanám, hogy a 400 valahány megaherzesek elég népszerűek, könnyen lehet, hogy van a szomszédban akár több is, és zavarják egymást. Újabban meg nem lehet a frekvenciát 3 fokozatban állítani, egy gyártmány van mindenkinél. Én vagy ötöt vettem, a végén feladtam pár évre. Most van egy 800 valahány Mhz-es, és köpök a szomszédokra. :ED
Mit akarsz mérni?
Csak saját célra megjeleníteni, számítógépen gyűjteni, vagy be akarod küldeni az adatokat az Időképnek ( [link] )/AMSZ-nek ( [link] )?
Ha kültéren akarod mérni van hely, hogy kellő távolságra és magasságra:
[link] hirek/telepitesi-utmutato
elhelyezhesd a szenzorokat?
Kettő "nagy" gyártó van:
* Oregon Scientific ( [link] ) WMR-széria
* La Crosse ( [link] ) Technology WS-széria
amit az AMSZ és az Időkép automata mérőhálózata is használ, illetve ott van még a
* Davis Instruments ( [link] )
ami eléggé professzionális.
#3: Oké, de akkor mennyire profi kell (csak hőmérsékletet mérjen, vagy páratartalmat/légnyomást is), illetve mennyit szánnál rá?
Mert eléggé nagy a választék még a "nem annyira profi" kategóriában is:
Elég lenne alapból csak a hőmérséklet.
35k körül láttam szél és csapadék mérőt. Egy ilyen tetszene, de rosszakat is olvasok róluk.
Szóval ebből a két kategóriából keresek, max 35k-ig
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!