A mozgásérzékelős reflektorok nappal is ugyanúgy bekapcsolnak ha mozgást észlelnek?
Áh, nem kell hozzá nekem ilyen wifis cucc. Külön biztosítékon van a külső világítás. Így amikor olyan idő van, csak annyit csinálok, hogy az elosztószekrényben lenyomom a biztosítékát. Nem kerül semmibe, csak figyelni kell rá, de már megszoktam.
Múlt nyáron cseréltem mikróra, akkor elégeltem meg a PIR-t. Közvetlenül előtte kellett integetnem, mire nagy nehezen bekapcsolt. Az is érdekes volt, hogy közvetlenül előtte volt nagyon érzékelten. Ha a jobb oldala felől mozogtam, akkor kicsit érzékenyebb volt. Igaz ez valami olcsó praktikeres érzékelő volt. Ha veszek valami drágábbat, lehet jobban működik.
Van a garázs előtt egy aldis mozgásérzékelős ledes refelktor. Az nagyjából jól működik, de nem olyan érzékeny mint a mikró. Van hogy ez előtt is integetnem kell, de akkor általában felkapcsol.
A mikrós tényleg jó 10 méterről is azonnal kapcsol a legkisebb mozgásra is.
#9 Ha szembe mész vele, a PIR sokkal érzéketlenebb, mintha keresztbe mész el előtte. Ezért lehetőleg a fő mozgásirányra merőlegesen jó elhelyezi.
Az érzékelő műanyag előlapja nem csak az időjárástól védi, hanem egy infravörös lencse is egyben, ami úgy van megszerkesztve, hogy a keresztirányú mozgásra érzékenyebb legyen.
Az előbbi hozzászólásomat #11-nek is szántam, csak lemaradt.
Én mikróst nem tudnék felszerelni, mert az kilát a kapun, és az összes elmenő autóra, gyalogosra reagálna. Azt nem tudom úgy kitakarni mint a PIR-t, hogy csak oda nézzen, ahova én akarom. A tárgyakon történő ide-oda verődése miatt túl nagy takarólemez kellene a kitakaráshoz mikrót elnyelő anyagból, de nem nincs időm azzal kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!