Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A mozgásérzékelős reflektorok...

A mozgásérzékelős reflektorok nappal is ugyanúgy bekapcsolnak ha mozgást észlelnek?

Figyelt kérdés
2023. jan. 23. 17:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Többnyire beállíthatóak, hogy csak sötétben vagy nappal is bekapcsoljanak-e.
2023. jan. 23. 17:59
 2/13 anonim ***** válasza:

A legtöbbön van beállítási lehetőség hogy milyen környezeti fényességnél kapcsoljon be.

Bár még nem próbáltam sosem teljesen feltekerni hogy bekapcsol-e napsütésben. De lehet hogy le lehetne az érzékelőt árnyékolni hogy azt gondolja sötétebb van.

2023. jan. 23. 19:55
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem kapcsol be, kivéve ha az érzékenységi potit maxra tekered, de akkor folyton világít.

Automatikusnál meg nincs ilyen lehetőség.

Egyetlen esetben kapcsol be mind a kettő napfényes időben automatikusan, ha egy nagyon setét ember kerül elé:DDD

2023. jan. 23. 20:36
 4/13 anonim ***** válasza:
nem feltétlenül
2023. jan. 24. 09:46
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs rajta alkonyatkapcsoló, akkor igen. De ma már ez filléres tétel, a legtöbbön gyárilag rajta van, így beállítható.
2023. jan. 30. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha nem építenek bele szabályozót ami nappal kikapcsolja, akkor mindig érzékel. De téli hidegben és az éjszakai hűvösben érzékenyebb, nyáron a meleg miatt sokkal nagyobb változás kell a működésbe hozásához (nagyobb hőmérséklet különbség, gyorsabb mozgás). Előfordulhat, hogy tűző napon felforrósodva nem működik.
2023. febr. 6. 20:03
 7/13 anonim ***** válasza:
#6, ez a PIR-re igaz. Nekem mikrohullámú van. Kültérben van. És az a baj, hogy túl érzékeny. Ha fúj a szél, vagy esik az eső, hó, arra is bekapcsol.
2023. febr. 6. 20:18
 8/13 anonim ***** válasza:
7# Sajnos ezért nem igazán jó szabadtérben. Zárt terekre alkalmas inkább.
2023. febr. 7. 22:44
 9/13 anonim ***** válasza:

#8, igen.

Korábban nálam is PIR volt. De azzal meg az volt a baj, hogy sokszor konkrétan közvetlenül előtte kellett ugrándoznom, hogy méltóztasson felkapcsolni. Ezzel az erővel egy kapcsolót is rakhattam volna. Kicseréltem egy másik új PIR-re, de ugyan ez volt, csak ablakon kidobott pénz volt. Így meguntam, ezért került fel helyette a mikró.

Messziről, nagy érzékenységgel kapcsol, csak szeles, esős időben le kell kapcsolni az egészet.

2023. febr. 8. 07:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Talán akkor érzékel rosszabbul a pir, ha nagyon fel vagy öltözve. Ha felé fordítod az arcod, vagy a meleg tenyereddel integetsz neki, jobban észrevesz.

Nekem 6 db pir érzékelős reflektor van körben a ház körül úgy összekötve, hogy ha bármelyik érzékel, az összes lámpa felkapcsolódjon. (+ kézi kapcsolók a lakásban, hogy bentről is felkapcsolhassam, ha ki akarok nézni.) Semmi gond az érzékeléssel, teszi a dolgát, ahogy kell. Pedig a vásárban olcsón vettem őket. Még kutyára, macskára is bekapcsol. Nekem csak azzal volt gondom, hogy szélben a növények mozgására ne kapcsolgasson. ezért tettem hozzá egy tiltó wifi kapcsolót, amivel a telefonomról le tudom tiltani az érzékelést viharos szélben, távolról is, ha nem vagyok otthon.

A lakásban is van 5 db a riasztó rendszerhez, 20 éve hibátlanul működnek, csak pókhálózni kell rendszeresen a téves riasztás elkerülésére. Még a pókot is észreveszi, ha elég közel van hozzá.

A figyelmetekbe ajánlom az OBI-ban 6000 FT körül kapható Wifi konnektort. Ha ilyenbe dugod be a reflektort, a telefonodról bármikor ki-be kapcsolhatod. (Wifi és internet kell hozzá lakásban!)

2023. febr. 9. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!