Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik, hogy használt videoká...

Létezik, hogy használt videokártyát adtak el nekem újként webshopból?

Figyelt kérdés

Adott egy RTX videokártya amit újként vettem 2022-07-9-én.

A PCX-en gépösszerakóban építettem egy PC-t. Ugye ők szerelték össze, én csak a kész gépet meg a dobozokat kaptam meg.

Ma az ASUS honlapján megnéztem a pontos garanciaidőt, és ott ez a VGA 2022-04-03-án lett regisztrálva.

Tehát durván 3 hónappal rövidebb a garanciaidő.

Ebből gondolom, hogy egy visszaküldött valaki által már korábban megvásárolt videokártyát tettek a gépembe.

A dobozát nyilván nem én bontottam ki.

Szóval ez az áprilistól és nem júliustól induló garanciaidő annak az oka, hogy nem én voltam az első tulajdonosa?

2023. jan. 23. 13:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagy képes felfogni, hogy a BOLT VÁLLALJA a garanciát???

Akkor szenvedj:)

2023. jan. 23. 21:06
 12/23 anonim ***** válasza:

9.

Hol itt a gond? Szerinted?

Ha újonnan vette, azért új termék árát fizette és nem használtat. Ha előtte 3 hónapig pörgött egy crypto bánya részeként, nem hiszem, hogy azt új termék áraként szeretnéd megvenni.

Nem tudom mi lesz ennek a vége, én a cég helyében simán hoznék egy mesét erre. Sőt az asus gari regisztrációt sem értem teljesen. Talán a cég regisztrálja minden megvett videókártyát? Nyilván a cég is jogosult jótállásra, ha az eladóval úgy állapodott meg.

2023. jan. 23. 21:17
 13/23 anonim ***** válasza:

12

Talán volt egy összerakós vevő, neki regizték, aki átvételnél lemondta..., ha ennyire zavar valakit, akkor értelmes ember módjára a boltot kérdezi, nem minket, akik nem is tudnak minden részletet;)

Ha nem tudod, az asus miként regizik, akkor felesleges hisztibe esned...

Kérdezd meg a boltot..te is;)

2023. jan. 23. 21:26
 14/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
Itt az a gond, hogy valaki regisztrálta már anno az Asus honlapján. Az, hogy a bolt egy garanciát vállal az egy másik kérdés, de ha valaki a gyártónál regisztrálta, akkor az azt jelenti, hogy más már nem tudja megtenni és nem is az ő nevén van. De lássuk majd mit mond a bolt erre.
2023. jan. 23. 22:03
 15/23 A kérdező kommentje:

"nem vagy képes felfogni, hogy a BOLT VÁLLALJA a garanciát"

Fogd már fel te nagyon hülye, hogy ASUS honlapján a HIVATALOS garanciaidő 2022.04.03-ától indult. Én meg a kártyát 2022.07.09-én vettem. A 12+24 hónap, azaz a 3 év garancia meg 2025.04.03-án fog lejárni. Sikerült felfogni hol van a hiba? Vagy betűzzem? A PCX csak 1 évig vállal garanciát, a 24 hónapot már az ASUS adja, ami nálam már csak 21 hónap.

"akkor értelmes ember módjára a boltot kérdezi, nem minket, akik nem is tudnak minden részletet"

Értelmes ember csak reméli, hogy nem korlátolt képességű, szöveg értelmezés gondokkal küszködő emberek fogják az észt osztani egy kérdezz-felek oldalon.

Hanem talán olyanok, akik jártak hasonló cipőben, és megpróbálnak használható választ adni,

Az meg egyáltalán nem egyedi probléma lenne, hogy egy számítástechnikai áruház 14 napon belül visszaküldött hardvert épít be egy PC-be.

Simán megcsinálhatja, mert senki nem fog rájönni. Honnan tudnám, hogy ez egy kibontott doboz volt mikor nem én nyitottam ki?

A kibővített +24 hónapos garancia csak akkor érvényes, ha regisztrálva van a VGA.

Tehát ha én megveszem, az első dolgom nyilván az, hogy 1-2 héten belül regisztrálom különben bukom a gyártói garanciát.

Ebből gondolom, hogy lehet valaki előttem már megvette, beregisztrálta, majd 14 napon belül meggondolta magát és visszaküldte.

Majd nekem meg újra eladták mint új hardvert. Ennyi.

2023. jan. 23. 22:26
 16/23 anonim ***** válasza:

"remélhetőleg holnap válaszolnak"

Válaszoltak?

2023. jan. 25. 18:36
 17/23 A kérdező kommentje:
Válaszoltak. A lényeg, hogy nem használt a VGA hanem a nagyker beszállító hibázott. A többi infó nem publikus. Annyi, hogy nem használt a kártya, csak 3 hónappal rövidebb a garancia rajta... amivel már semmit nem tudok kezdeni.
2023. jan. 26. 22:12
 18/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az szívás, de legalább új a cucc.
2023. jan. 27. 06:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Mert van, aki ezt érdemli;)
2023. jan. 29. 15:28
 20/23 anonim ***** válasza:

"nagyker beszállító hibázott"

Vagy így van, vagy nem.

De tudnál vele mit kezdeni, mert a vételárat új káatyára és +x év jótállásra fizetted ki.

2023. jan. 29. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!