Létezik, hogy használt videokártyát adtak el nekem újként webshopból?
Adott egy RTX videokártya amit újként vettem 2022-07-9-én.
A PCX-en gépösszerakóban építettem egy PC-t. Ugye ők szerelték össze, én csak a kész gépet meg a dobozokat kaptam meg.
Ma az ASUS honlapján megnéztem a pontos garanciaidőt, és ott ez a VGA 2022-04-03-án lett regisztrálva.
Tehát durván 3 hónappal rövidebb a garanciaidő.
Ebből gondolom, hogy egy visszaküldött valaki által már korábban megvásárolt videokártyát tettek a gépembe.
A dobozát nyilván nem én bontottam ki.
Szóval ez az áprilistól és nem júliustól induló garanciaidő annak az oka, hogy nem én voltam az első tulajdonosa?
Nem teljesen értem, a gépösszerakón keresztül vetted meg azt a videókártyát, júliusban, az összes többi hardverrel együtt? Vagy nem teljesen értem az első sorodat.
Miről szól az árajánlat és a szerződésed? Mi van a jótállásról?
Én rákérdeznék, hogy miért lett regisztrálva, és miért pont azzal a dátummal, ill. hogy használt -e vagy új.
Ha nem ismered ezt a gépösszerakó szolgáltatást, akkor persze hogy nem érted.
A webshopban összeválogatod az alkatrészeket, fizetsz 6 ezret és ők összerakják neked.
A többi meg adott, a kártyát július 9-én vettem a többi alkatrésszel együtt. Július 11-én már nálam volt a PC és használtam.
Az ASUS honlapján viszont úgy van regisztrálva a kártya, hogy április harmadikától indul a garanciaidő.
Tehát amikor én megvettem a VGA-val együtt minden mást, már 3 hónap garanciaidő mínuszban voltam.
Én úgy tudom, hogy a vásárlás napjától számít a garancia, nem?
Nyilván ráfogok kérdezni, mivel egy 600+ ezer forintos kártyáról beszélünk, amit most akarok eladni. Csak előbb itt akarok érdeklődni, mielőtt rájuk rúgom az asztalt.
A hivatalos ASUS garanciát ma kértem le, és akkor láttam, hogy már 3 hónappal a vásárlásom előttről ketyeg a garancia óra.
... most látom, van milliós is.
Ahhoz képest, hogy a laptop 40ezerbe került...
:)
A garanciaidő kezdete a garancialevélen van, amit a bolt állít ki átadáskor, onnantól van rá garancia..., hol itt a gond...
Volt vastag por a ventiken?
Igen? Megszívtad.
Nem, mit aggódsz...
Írtam nekik, remélhetőleg holnap válaszolnak. Aki meg nem jártas a témában az minek válaszol? Semmivel nem leszek előrébb, ha leírod, hogy mit aggódok meg hasonlók.
A garancia időt a gyártó határozza meg. Ha az ő rendszerükben áprilisban indult a garanciális idő, akkor mit nem lehet azon érteni, hogy 3 hónappal át lettem verve?
Három hónap meg sokat jelent a használt piacon, konkrétan több tíz ezret bukok ez miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!