Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyen irányítónak indult de...

Egyen irányítónak indult de valami más lett belőle?

Figyelt kérdés

Kapcsolási rajz : [link]

A Gretz híd az egy 3510 dióda, a trafó az 14V kb 40W és a fenti egyeniránító. Multiméterrel le szerettem volna mérni a kimenő feszültséget és átüt(kb 4-5mm távolságból folyamatos ív), sikerült felnyomnom az Ampert?

Csak azt szeretném megtudni, mit is csináltam?Saját terv szerint, rajzoltam le az áramkört.

#12V #egyenirányítás #3510 dioda #elektronikai kapcsolás
2023. jan. 5. 14:10
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Szirty, az biztos, akkorát még nem próbáltam, de egy régi tv-ből való 200 µF-ost a hálózatból feltöltve kisütöttem egy ollón, azóta is ott van a nyoma. Azért is jó, mert nagyot szikrázik és nagyot csattan, persze az elko-nak nem igazán tesz jót.
2023. jan. 13. 20:36
 22/22 Szirty ***** válasza:

"...az biztos, akkorát még nem próbáltam"

Hát nem is nagyon érdemes. De hát a kíváncsiság ugye... :)

Döglött frekvenciaváltóból bontott elkókat összekötöttük réz sínnel és 25-ös rézzel kivezettük.

2023. jan. 14. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!