Légiforgalmi irányítónak nagyon nehéz bekerülni?
18 éves vagyok, utolsó éves gimnazista. Szóval kb megállás nélkül az jár a fejemben, hogy mi lesz belőlem később. Nagyon szeretnék légiforgalmi irányító lenni, szeretném is csinálni. Viszont nagyon félek, hogy túl nehéz ida bekerülni. Ha az önéletrajzomat beadom oda később (ugyanis tisztában vagyok vele, hogy 20 éves kortól lehet jelentkezni), akkor biztosan behívnak legalább meghallgatásra, vagy ez se tuti?
Valamint ha valaki van itt a szakmából esetleg, akkor tényleg olyan nagyok az elvárások, mint ahogyan azt írják?
Filmajánló: [link]
NAGYON nehéz!!! Komoly angol tudás és nem árt még 1-2 nyelv. Előny ha voltál pilóta. És HATALMAS stressztűrő képesség!
Olyan pszichológiai és pszichiátriai szűrés van, hogy el se hinnéd!
Ezen az oldalon elég sok mindent leírnak a jelentkezésről, és a kiválasztásról. Ezek alapján szerintem baromi nehéz bekerülni, de ha be is kerülsz, az csak egy dolog, mert utána indul még a 2 éves képzés, ami szintén nagyon kemény lehet. Végülis ez egy hatalmas felelősséggel járó munka.
És ha sikerült is levizsgáznod, akkor minimum 10 évet kell ott dolgoznod, különben vissza kell fizetned a képzés árát. SZóval szerintem nagyon fontold ezt meg, még van 2 éved rá.
Bruttó 350K forint Magyarországon egyáltalán nem számít rossz fizetésnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!