Ha van egy termék amire van garancia, és én szét szedem, akkor hogyan tudják meg, hogy én egyszer már szétszedtem az eszközt?
Figyelt kérdés
Most olvastam itt gyk-n hogy a csavarokon látszik hogy kopot picit, de meg lehet úgy oldani, hogy ne látszodjon, hogy már egyszer szét lett szedve az eszköz? Ha igen, nem kell el mondani hogyan.2022. dec. 20. 21:48
11/18 A kérdező kommentje:
Az gondolom még nem lehet túl olcsó
2022. dec. 20. 23:18
12/18 anonim válasza:
EU-ban illegális nem garanciáztatni szétszedett terméket, és a markereket is tilos feltenni hogy lássák szét lett-e szedve. A termék a tied, jogodban áll szétszedni. Ha meg tönkremegy a szervíz meg tudja állapítani ha akarja hogy te tetted-e tönkre.
13/18 anonim válasza:
Új csavarokat raksz bele amikor összeszereled
14/18 A kérdező kommentje:
De hát az a csavar is megkopik ha új csavart teszel bele hisz valahogy bele kell csavard
2022. dec. 21. 13:56
15/18 anonim válasza:
Miért kopna meg egy becsavarástól? Szerinted a gyárban hogy teszik össze, a menetbe beleöntik a csavart vagy mi? Attól se kopik meg a csavar hogy egyszer kiszeded.
16/18 A kérdező kommentje:
Ha nem kopik meg a csavar ha kiszeded akkor hogy jönnek rá hogy szétszedted egyszer az eszközt? Lol
2022. dec. 21. 14:19
17/18 anonim válasza:
Akkor nem veszik észre, nem ez a célod?
Egyébként ha ettől ennyire fosol, akkor már a ragasztott csavarkötéstől inkább fossál. Hacsak nem ragasztod vissza ugyanúgy, azt is észreveszik.
18/18 anonim válasza:
Gyakran már nem is közönséges csavarokat használnak, hanem olyan fejűeket, amihez nem kapsz a boltban csavarhúzót. Pl. nézz meg egy egyszerű 1,5méteres 3-as elosztót amit pár száz ft-ért árulnak. Az elosztó alján olyan csavar van aminek lapos a teteje, nincs benne horony. Olyan csavar is van, ahol a horony közepén van egy "púp" amely meggátolja a csavarhúzó behatolását, ez pl. csak házilag barkácsolt szerszámmal oldható. Sokszor a csavarokat be is süllyesztik, hogy kevésbé legyen hozzáférhető. Gyakran használnak különböző bepattintható kötéseket is, amelyeken oldáskor a -szerelési algoritmust nem ismerő- laikus megsért, tehát nyoma marad a beavatkozásnak. Az is lehet hogy a burkolat kinyításakor kiugrik egy rugó, így újra össze sem tudja rakni a felhasználó. Alkalmaznak még ragasztót, tömítőanyagokat, stb. ezek roncsolódnak szétszereléskor. Végül pedig általánosságban elmondható a mai készülékekre a túlzott műanyaghasználat, így szereléskor akaratlanul is a szétszedésre utaló kisebb sérülések jelennek meg. Nagyon sok mindent tudnék még mesélni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!