Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az Azeri "zöld elektromos...

Az Azeri "zöld elektromos energia" szállításának mi a műszaki megoldása?

Figyelt kérdés
A fenti vásárlás, napi hír. Biztos vagyok benne, hogy fém vezetéken jön. De abba is biztos vagyok, hogy nem szupravezetőt használnak. A több ezer kilóméteren mekkora lehet a veszteség? Marad valami a kanóc végén?

2022. dec. 19. 20:13
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ebben az a jó, hogy én is ennek az anyagnak alapján is (mert azért más forrásokban is kerestem igazolást) válaszoltam meg a kérdést a #16-ban, ami kérdés csak annyi volt, hogy: "A több ezer kilóméteren mekkora lehet a veszteség?" Én bezzeg nem kaptam köszönetet. A #18 bezzeg igen, miközben az 1000 km-es paramétert átírta 100 km-re, amit nyilván te sem vettél észre. De azért köszönetet kapott.
2022. dec. 23. 10:15
 22/23 anonim ***** válasza:

#21: "A #18 bezzeg igen, miközben az 1000 km-es paramétert átírta 100 km-re, amit nyilván te sem vettél észre. De azért köszönetet kapott."

Mea culpa, elírtam. Javításra meg nincs lehetőség. Mentségemra szólva be van linkelve mire gondoltam. De azért az argumentum ad hominem vagdalkozást ("ha még nem tanultad volna") nem igazán akceptálom.

2022. dec. 23. 10:32
 23/23 A kérdező kommentje:
A 500 kV, 3000 mm2 vezető keresztmetszet, 3-4%-os veszteség, OK elhiszem. De a DC 500 kV-ból hogy csinálnak 230 V / 50 Hz-et? DC/DC konverterek ugyan léteznek, de ekkora feszültséget félvezetőkkel lehet kezelni?
2022. dec. 23. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!