Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az Azeri "zöld elektromos...

Az Azeri "zöld elektromos energia" szállításának mi a műszaki megoldása?

Figyelt kérdés
A fenti vásárlás, napi hír. Biztos vagyok benne, hogy fém vezetéken jön. De abba is biztos vagyok, hogy nem szupravezetőt használnak. A több ezer kilóméteren mekkora lehet a veszteség? Marad valami a kanóc végén?

2022. dec. 19. 20:13
1 2 3
 1/23 Szirty ***** válasza:
58%
Szupravezetőt? :)
2022. dec. 19. 20:28
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért építik a vasutat most arrafelé, hogy vonaton hozzák akkumulátorokban :D
2022. dec. 19. 20:40
 3/23 A kérdező kommentje:
Helló Szirty! Nem tudom értelmezni a válaszod.
2022. dec. 19. 20:42
 4/23 anonim ***** válasza:

Teleportáció.

Paks2 generátoraiba fogják teleportálni a delejt.

2022. dec. 19. 20:43
 5/23 anonim ***** válasza:
Dunsztom nincs, de magasfeszülségű egyenáramú hálózatot tartanám esélyesnek.
2022. dec. 19. 20:58
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Magyarország Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül, egy új vezetéken zöld villamos energiát tud majd importálni a jövőben"

"Kiemelte: a vezeték tenger alatti része 1195 km hosszú lesz, ami új világcsúcsnak számít e tekintetben."

"500 KILOVOLTOS VEZETÉK"

2022. dec. 19. 21:09
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

nemhogy idehaza építenénk napelemparkokat.. lenne rá hely és befektető is. inkább kihúzunk egy kábelt a világ másik végére és onnan fogyasztjuk az áratom.

Had függjünk azoktól is.

2022. dec. 19. 21:18
 8/23 anonim ***** válasza:
Vagy fejleszteni a hazai villamoshalozatot, mert mar napelemeket sem lehet bekotni. Es egyebkent nalunk is szokott fujni a szel, aki jar az M1-en az meggyozodhet rola.
2022. dec. 19. 21:23
 9/23 anonim ***** válasza:
70%
Az hallottam az egyetlen "ellenzéki" rádióban egy "szakértőtől", hogy feltehetően optikai kábelen jön... De a műszaki megoldás részleteire nem tért ki, így bizonytalan vagyok, mert úgy tudom,. hogy azon csak fényt lehet továbbítani... legalább az alagút (azaz kábel) végén lesz fény.
2022. dec. 19. 21:44
 10/23 anonim ***** válasza:
0%
úgyvan origo mint hiteles hírforrás :DDDD na takarodj!
2022. dec. 19. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!