Adott egy turmixgép motor, aminek az adattáblája: BY5512 DC220-240V 400W. Én egy csirkeól ajtóhoz szeretném felhasználni. Milyen tápegységgel tudom üzemeltetni? Gondolom a 12V-os telefontöltő kevés lesz hozzá?
Én szért rugózok, mert most is mást mondasz minden hozzászólásodban mint korábban.
- Nem kell végálláskapcsoló!
- 2 sorral arrébb: okosrelé! Mert az tudja a végálláskapcsolót!
Keversz-kavarsz itt mint a turmixgép.
A menetes szár sem lesz jó orsónak, mert nem erre van kitalálva a menetprofilja. Hamar meg fogja enni.
De majd meglátod, én drukkolok, hogy sikerüljön.
2db Végálláskapcsoló kell mindenképp, de az megvan pár száz ft-ból miért azon spórolnál. Én egy hasonló feladatot nemrég csináltam, úgy oldottam meg hogy van egy nyomógomb. Ha megnyomjuk egy pillanatra akkor elmegy az egyik végállásig (pl. záródik a kapu). Ha újból megnyomjuk akkor forgásirányt vált és elmegy a másik végállásig (pl. kapu kinyílik). Később a nyomógombot kicseréltem egy időkapcsolóra, amit impulzusüzemre programoztam be.
Motorként javaslom én is az ablakemelőmotort, vagy egyéb 12V egyenáramú motort. A környezet bizonyára nedves, érintésvédelmi probléma állna fenn hálózati táplálásnál. Egyébiránt 9000ford/perc az aránytalanul sok, átszámitva másodpercenként 150ford. Ha pl. M12-es menetes szárból indulsz ki, annak 1,75mm az emelkedése, tehát másodpercenként 1,75 x 150 = kb. 26cm-t emelne, ez rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!