Miért jobb a vezeték nélküli telefontöltő mint a sima?
1-2 mozdulattal kényelmesebb csak rátenni a telefont, mint bedugni a telefonba a kábelt.
Vannak, akik hüledeznek ezen, de az egész modern világ erről szól hogyan lehet kényelmesebbé tenni az életet.
Olyankor bezzeg nem hüledeznek, amikor a liftbe szállnak be, a garázskapu gombnyomásra nyílik, vagy amikor a mosó és szárítógépből tisztán és szárazan veszik ki a ruhát.
Nem jársz úgy mint én többször: fogom a telefont, megindulok és húzom magammal az összes cuccot a polról :DDDDD
Én ezért vettem a vezetéknélkülit a mehelyre, hogy csak rádobom a telefont és tölti. Ha meg mennem kell valahova (10-15 percenként zavar valaki) akkor csak felkapom és megyek.
A normál töltő (egyébként helyesebben adapter) vezetékkel van összekötve a telefonnal, vagyis fémes kapcsolat van a telefon és az adapter között. Az adapter kimeneti teljesítménye lényegében veszteség nélkül jut a telefonba.
A „vezeték nélküli” esetén az adapter kimenete nem közvetlenül csatlakozik a telefonhoz (nincs közöttük fémes kapcsolat), hanem induktív úton. Az adapter kimeneti áramát egy tekercsbe vezetik. Ennek mágneses terében helyezkedik el a másik tekercs, amelybe induktív csatolás útján jut el az energia, ez tölti a telefont. Ennek a hatásfoka rosszabb, mint normál esetben, mert végül is feleslegegesen alakítják át a villamos energiát mágneses energiává, aztán meg a mágneses energiát vissza villamos energiává.
Ha a hatásfokot nézzük, akkor a normál, vezetékes töltés a jobb, de ezenkívül lehetnek más szempontok is, amit már előttem leírtak.
Ilyen helyzetbe nem kerülsz vele:
Nálunk melóhelyen nagyon jó szolgálatot tesznek a vezetéknélküli töltők. Elkapok egy telefont, használom, aztán csak rádobom és tölt. Nem kell ki-be dugdosni. Le vannak limitálva 85%-ra, így az akku jobban viseli ezt a fajta igénybevételt.
Nekem volt ilyen, semmi haszna csak drága, jobban melegszik, nem hatékony. Jópofa meg dizájn, meg világít, de nincs gyorstöltés meg sokkal több idő alatt tölti fel. Haverom viszont ezzel dolgozik, csak felkapja ha hívják, utána visszateszi és nem kell állandóan a vezetékkel bajlódni.
Egyébként az a lényege, hogy persze ezt is adapterre kell kötni, viszont ezt a kábelt el tudod rejteni, a töltőpadot meg elhelyezed egy könnyen elérhető helyre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!