Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi okozhatja, hogy az alternat...

Mi okozhatja, hogy az alternatív kapcsolóba mindhárom vezeték ellenőrzésénél világít a fázisceruza?

Figyelt kérdés

Nem vagyok villanyszerelő, otthon rá kellett húzni a kapcsolóra mert mozgott. Felkapcsolt állapotban a két felső vezetéken rendesen világított a fázisceruza, az alsón halványan, de világított. Lekapcsolt állapotban csak az egyik felsőnél világít, viszont az alsónál továbbra is világít halványan.

Ez így normális? Mert laikusként a kötési rajzot nézve nem így kellene működnie.

2022. dec. 15. 19:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Normális. Áramtalanítva az egész hálózatot ellenállásmérő műszerrel "kisípolva" minden egyes vezetéket teljesen rendben találnál mindent.
2022. dec. 19. 14:02
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. dec. 20. 20:06
 23/24 anonim ***** válasza:
53%

"Ameddig el nem éri a feszültség azt a szintet, hogy elinduljon a belső tápja"

Az mekkora feszültség?

"a vezetéken a glimlámpa már jelezzen a fáziskeresőben"

Az mekkora feszültség?

2022. dec. 21. 08:44
 24/24 anonim ***** válasza:

Húúú de okos vagy, azt hiszed, ugye?

Okoskodó közbevetésed alapvetően értelmetlen. "A" feszültség: ahol a lámpa belső tápja elindul, "B", ahol a glimlámpa világít. "U" a feszültség a glimlámpás fáziskeresővel történő ellenőrzés közben.

B<U<A Ennyi a lényeg, a jelenség szempontjából a feszültség tökmindegy.

A feszültség pontos értékéről egyébként fogalmam sincs. De ha ennyire érdekel, szedj szét egy fázisceruzát, szerezz egy szabályozható toroid trafót, és mérd meg, hány volton kezd világítani a glimlámpa. Gyanítom hogy még az egyes példányok közt is van némi szórás.

Egy Osram első generációs CL-A60 LED fényforrásnál azért megnéztem, 95 volt körül kapcsolt be, de ott még pár Hz frekvenciával villogott (nem, nem tudom hány Hz, nem mértem meg), 96-97 volt között már stabilan világított.

De megismétlem, kérdésed értelmetlen volt a jelenség okával összefüggésben, mert teljesen mindegy.

2022. dec. 21. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!