Miért világít a fázis ceruza, veszélyes?
Sziasztok, Lenne egy furcsa kérdésem, hátha valaki nagyon jártas az elektronikába.
Van egy erősítőm amibe egy hagyományos trafó van (szimetrikus szekunderrel), a készülék kettős szigetelésű!
A furcsa az hogy ha bedugom konnektorba és megérintem az előlapját(fém) akkor bizsereg az ujjam, fázisceruzát hozzáérintettem és világít!
Viszont ha megfordítom a villásdugót a konnektorba akkor bizsergés megszűnik, és a fázisceruza sem világít... Ez mitől lehet? mert ugye a fázis, meg a 0-se ér semmihez hozzá, mégis világít a fázisceruza és bizsereg ha huzom rajta az ujjam, de ha megfordul a villásdugó akkor megszűnik mindez. Valaki tudja hogy ez most mi? :D és hogy veszélyes-e?
Köszönöm a válaszokat!
"ebben a helyzetben jóval kisebb a primertekercs kapacitása az alváz felé"
Biztosan nem ezt akartad írni.
1-es vagyok
2-es jól látod, nem jól írtam, talán így kellene: a primertekercs belső és külső végének a kapacitása az alváz felé nem azonos. Vagyis ebből a szempontból nem mindegy, hogy a fázis a primertekercs belső vagy külső végéhez csatlakozik.
Köszönöm szépen így már világos:) még annyit hogy ez trafó függő hogy van ez a jelenség amúgy? mármint ha kicserélem trafót akkor megszűnhet a jelenség?
vagy másik trafó nélkül is meglehet valahogy ezt oldani? (pl fémlap trafó alá vagy valami) hülye példa csak mondtam valamit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!