Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ni-MH akkukat (AA/AAA) otthoni...

Ni-MH akkukat (AA/AAA) otthoni körülmények között mivel lehet hatékonyan lemeríteni?

Figyelt kérdés
Egy Scholl sarok/lábcsiszolóba raktam be őket (AA - 4x2450mAh), de összesen már vagy 5-6 órát ment, és még mindig messzinek érzem a célt.
2022. nov. 27. 11:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

„Azért szeretném lemeríteni, mert több helyen azt olvastam, hogy az új Ni-MH akkukat 2-3x le kell meríteni, és teljesen feltölteni a kezdetekkor.

Emiatt nem érdemes vacakolni, töltsd fel, tedd be a készülékbe, aztán majd lemerül használat közben. Ezt megismétled 2-3-szor, aztán rendben van a dolog.

2022. nov. 27. 20:49
 12/20 A kérdező kommentje:

Több hónapig nem nélkülözném az akkukat, na de majd előre veszek párat, és beindítom a 60µA-res merítést :D

Köszi, nyomatom, lemerült, feltöltöm, így tovább :)

2022. nov. 27. 22:48
 13/20 anonim ***** válasza:

Vegyél egy normális töltőt. Az akkuk nem egyformán fognak öregedni, a leggyengébb fogja feladni a leghamarabb, mert a készülékben sorbakötve akár nulláig is merülhet, a teljesen lemeríted az akkukat.

Amúgy sem árt 2-3 havonta egy regeneráló töltés. Most épp kb. 2 éve a polcon felejtett Eneloopokat támasztottam így fel. Jó ha 1000 mAh volt bennük, 3x kisütve töltve (ez a regeneráló ciklus) visszaállt gyári értékre, 2500 mAh-ra.

SZóval ha töltő, akkor Opus BT-C3100, NiCd, NiMH, és LiIon akkukoz is jó. Egy kis belső kapcsolót átkapcsolva LiFePo4 cellákat is kezel.

EGyszer kell megvenni, és ha már van 2-3 akkuszetted, az élettartamuk növekedése miatt megéri. Másrészt ahogy öregszenek az akkuk, azonos kapacitásuakat tudsz egymással használni, összeválogatod őket.

2022. nov. 28. 16:45
 14/20 A kérdező kommentje:

Háromhavonta az összes akkumat feltöltöm, függetlenül a használattól, úgyhogy ~szerencsére ez egy bevett szokás :) Bár elég macera, mert van egy pár.

A jelenlegi töltőm regenerálni tud, kisütni nem. Én normálisnak nevezném, csak egy nyavajás funkció hiányzik belőle.

Körbenézek kicsit a piacon, de az Opus tippet köszi.

Az klassz lenne, ha a töltőn lehetne látni, hogy mekkora kapacitást sikerült beletölteni az akkuba.

2022. nov. 29. 09:49
 15/20 anonim ***** válasza:

Például itt találsz többfélét:

[link]

Nekem is egy Opus BT-C3100 van ezt én is ajánlom, meg van egy XTAR VC4, az utóbbi kisütést nem csinál, de a töltés végén kiírja, mekkora energia került az akkumulátorba.

2022. nov. 29. 10:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Akartam írni az Intercellt én is, amikor az Opust emlegettem. Nem ők a legolcsóbb cég, de megbízhatóak, az akkuik eredetiek, nem csak a felirat Samsung vagy Panasonic a cellákon.
2022. nov. 29. 15:16
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Én is kedvelem őket, és még egészen közel is vannak.
2022. nov. 30. 00:26
 18/20 A kérdező kommentje:

Úgy látom, ez (is) egy elég bitangos töltő:

[link]

2022. nov. 30. 01:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Olvassad el a töltők tesztjét is, az elemlámpa blogon láttam.

Egy csomó töltőnek leírja a pozitív és negatív tulajdonságait is.

[link]

[link]

[link]

Nekem az Opus szimpatikusabb, mert vannak AAA celláim is, és van amelyiknek sok lenne az 500 mA töltőáram. Másrészt az Opus annyival süt ki, amennyivel tölt, a másik csak a felével.

2022. nov. 30. 09:22
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megböngészem, aztán bölcsen választok :)
2022. dec. 1. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!