Ni-MH akkukat (AA/AAA) otthoni körülmények között mivel lehet hatékonyan lemeríteni?
Szerez egy ellenallast erre persze
es nem tul nagy az? Foleg hogy mar hasznalta is eleg sokat
es hogy figyeli hogy lemerult e ha erzesre figyelte eddig is?
legegyszerubb izzoval meriteni keresni kell megfelelot es osszemadzagolni...
szoval hazilag, ha eddig ez nem ment nem feltetlen fog most sem
Köszi!
Közben multiméterrel tudok valamilyen adatot mérni, hogy tudjam, hogy nem kell tovább meríteni?
maximum 10-15W os izzo (led pl. Ha van)
hat ha van valami drotod alu/rez akkor annyira nem nehez a lemeriteshez megoldani (tehat ideiglenesen)
MIért akarod lemeríteni?
Vegyél egy olyan töltőt amin van kisütés funkció. Inkább azt használd mint ezeket a nem biztos módszereket.
Hiába méregeted ha nem tudod milyen értékek a jó. Üresjáratban és terhelve is mérni kell.
hat igen nem tudom milyen toltot hasznalsz hozza nem nimh hoz valot? Mert az sem eppen jo
Xy4
Egy Nitecore UM4-es töltőm van, külön emiatt nem szeretnék egy másik töltőt venni, de valóban praktikus lenne egy kisütés funkció.
Azért szeretném lemeríteni, mert több helyen azt olvastam, hogy az új Ni-MH akkukat 2-3x le kell meríteni, és teljesen feltölteni a kezdetekkor.
Egy ilyen mondatot találtam az ~adatlapján az UM4-nek:
"Discharges LiIon with 0.3mA and NiMH with 0.06mA when not connected to power" - Ezzel próbálkozzak?
Ja értem. Nyugodtan merítsd le normál használattal.
Az tényleg igaz, hogy 2-3 lemerítés és feltöltés után "áll be" az akksi. De csak ezért ne merítgsd. Használd a készülékben amihez vetted és majd lemerül.
A 0,06mA nagyon kicsi, azzal nem mész semmire, több hónap mire lemerül :D Ez csak egy tájékoztató adat, hogy ha bennehagyod a töltőben a cellát, akkor mennyire fog merülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!