Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ni-MH akkukat (AA/AAA) otthoni...

Ni-MH akkukat (AA/AAA) otthoni körülmények között mivel lehet hatékonyan lemeríteni?

Figyelt kérdés
Egy Scholl sarok/lábcsiszolóba raktam be őket (AA - 4x2450mAh), de összesen már vagy 5-6 órát ment, és még mindig messzinek érzem a célt.
2022. nov. 27. 11:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Rákötsz a két végére egy 320 Ohmos ellenállást, max fél óra alatt célt érsz vele. Csak nehogy túlmerítsd, mert utána fel nem töltöd.
2022. nov. 27. 12:08
 2/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Szerez egy ellenallast erre persze

es nem tul nagy az? Foleg hogy mar hasznalta is eleg sokat

es hogy figyeli hogy lemerult e ha erzesre figyelte eddig is?

legegyszerubb izzoval meriteni keresni kell megfelelot es osszemadzagolni...

szoval hazilag, ha eddig ez nem ment nem feltetlen fog most sem

2022. nov. 27. 12:38
 3/20 A kérdező kommentje:

Köszi!

Közben multiméterrel tudok valamilyen adatot mérni, hogy tudjam, hogy nem kell tovább meríteni?

2022. nov. 27. 12:41
 4/20 A kérdező kommentje:
#2: Az izzó is jó ötlet, köszi. Nagypapám is azzal szokta megnézni, hogy jó-e még az elem. Ez nem jutott eszembe. Bár, azt hirtelen nem tudom, hogy milyen izzó lehet megfelelő, illetve két kivezetést is kell neki csinálni, gondolom.
2022. nov. 27. 12:44
 5/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

maximum 10-15W os izzo (led pl. Ha van)

hat ha van valami drotod alu/rez akkor annyira nem nehez a lemeriteshez megoldani (tehat ideiglenesen)

2022. nov. 27. 15:26
 6/20 anonim ***** válasza:

MIért akarod lemeríteni?

Vegyél egy olyan töltőt amin van kisütés funkció. Inkább azt használd mint ezeket a nem biztos módszereket.

Hiába méregeted ha nem tudod milyen értékek a jó. Üresjáratban és terhelve is mérni kell.

2022. nov. 27. 15:57
 7/20 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

hat igen nem tudom milyen toltot hasznalsz hozza nem nimh hoz valot? Mert az sem eppen jo

Xy4

2022. nov. 27. 16:20
 8/20 A kérdező kommentje:

Egy Nitecore UM4-es töltőm van, külön emiatt nem szeretnék egy másik töltőt venni, de valóban praktikus lenne egy kisütés funkció.

Azért szeretném lemeríteni, mert több helyen azt olvastam, hogy az új Ni-MH akkukat 2-3x le kell meríteni, és teljesen feltölteni a kezdetekkor.

2022. nov. 27. 16:56
 9/20 A kérdező kommentje:

Egy ilyen mondatot találtam az ~adatlapján az UM4-nek:

"Discharges LiIon with 0.3mA and NiMH with 0.06mA when not connected to power" - Ezzel próbálkozzak?

2022. nov. 27. 16:58
 10/20 anonim ***** válasza:

Ja értem. Nyugodtan merítsd le normál használattal.

Az tényleg igaz, hogy 2-3 lemerítés és feltöltés után "áll be" az akksi. De csak ezért ne merítgsd. Használd a készülékben amihez vetted és majd lemerül.

A 0,06mA nagyon kicsi, azzal nem mész semmire, több hónap mire lemerül :D Ez csak egy tájékoztató adat, hogy ha bennehagyod a töltőben a cellát, akkor mennyire fog merülni.

2022. nov. 27. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!