Xbox series s vagy xbox series x?
Emlékszem mikor kb 120 volt amit tudtam rá szánni, nagyon gondolkodtam én is a Series S-en, de végül inkább vártam, és a Series X mellett döntöttem, amit azóta se bántam meg.
Mindkettőről nincs tapasztalatom, de engem a 300 valahány GB tárhely és a nagyon gyenge teljesítmény valahogy nem tudott teljesen meggyőzni, hogy S-t vegyek, pláne 4K TV-n.
Nyilván az X sem egy PC minőség, de az S teljeítménye egyáltalán nem a jelen generáció.
(Mondjuk én még 185-ért vettem, most nemtudom mennyibe kerül)
jelenleg boltból 220 ezer forint, használtan lehet 160-180 körül is találni, ha szerencsés vagy.
Az S teljesítménye ennyire gyenge lenne? pár videót néztem a dying light 2 és az elden ringről, nyilván nem volt meg a stabil 60 fps a quality mode meg teljesen off, de annyira szörnyű azért nem volt szerintem. Bár bossoknál lehetnek problémái az mondjuk valószínű.
Az S és X kérdést úgy is felteheted magadnak, hogy low vagy medium-highon akarsz játszani. Ha azt sem tudod mi ez akkor valószínűleg az Sel is teljesen meg leszel elégedve. Ha alap konzolokkal meg voltál elégedve (One/S, PS4) akkor az Sel is. Valamiért nagyon népszerű az S gyenge teljesítményével riogatni (ami tényleg gyenge ha jobbhoz vagy szokva) miközben elfelejtjük, hogy a Steam adatbázis szerint a legtöbb ember még annál is gyatrább gépeket használ 1080p felbontásban.
Nyilván egy "hárdkór" játékost nem igazán lehet meggyőzni az Sről, de nem is ez a cél. Ha van rá keret és rendszeresen játszol, netalántán komolyan akarsz online akkor mindenképpen az Xet javaslom. Az S lényege, hogy bárki számára megfizethető legyen. Elfifázgatni, Fortniteozni meg ami éppen kijön tökéletes. Amennyibe kerül éppen az a meglepő, hogy gyakran kapásból meg sem tudod mondani, hogy S-en fut. Én személy szerint inkább kritikus vagyok a nagy konzolokkal kapcsolatban ahol a 4Kt csak hírből ismeri a legtöbb játék és 1440pre le kell dobni a legtöbb játék felbontását a 60fpsért. Azért ez elég messze van a 4K120fps logótól amivel büszkén hirdetik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!