Utólagos ülésfűtés, relézve jó lehet?
Sziasztok!
Ha egy ülésfűtést akarok beszerelni.. de nem akarom hogy a gyújtásplusszom leterheljem azzal 10-12 Amperrel, akkor ha bekötök egy 4 lábú relét, amit a gyújtásplussz kapcsol, a nagy áramot pedig közvetlenül az akksiról hozom, jó lesz? Nem hal meg a relé hogy a gyújtásplussz alatt folyamatosan megy? vagy minden relé megy különben is akkor is ha nem kapcsolják, vagyis nem "dolgoztatják"?
Ahogy látom, más tud segíteni, vagyis valószínűleg nem bennem volt a hiba, vagy ha mégis, más mégis megértette.. valószínűleg baromi sok időd van, ha számodra érthetetlen kérdésekre írkálsz "hagyjátok" válaszokat. Nekem sajnos nincs, ezért kérek segítséget, mert más valószínűleg jobban ért valamihez mint én. Te, valószínűleg marhára nem értesz hozzá, mert ha értenél, segítettél volna, mert ugyanazt azt érzést váltotta volna ki benned, mint a "hagyjátok" válasz. További kellemes napot.
Szirtynek köszönöm a segítséget, "sajnos" valószínűleg a plusz kapcsolós megoldás marad, még ha nem is akartam még egyet.. (tudooom, biztosítékkal :D )
"csak nem akartam még egy kapcsolót. :)"
Nem kell még egy kapcsoló. Összesen egy kapcsoló kell.
De az relé nélkül is kellene mert gondolom nyáron nem akarsz tojást főzni vezetés közben...
Akkor lehet félreértettem..
Arra gondoltam.. hogy a gyújtásplusz ugye a kapcsolója a nagy áramnak, és hogy ezek elé, egy kapcsolót, ami a gyújtáspluszt, mint jelet szakítsa. Hogy ne menjen a relé..
A kapcsolója a fűtésnek 3 állású (gyenge, off, erős)
Jól értetted, csak nem írtad hogy van rajta is egy kapcsoló.
Persze gondolhattam volna.
Akkor nem kell még egy kapcsoló csak a relé.
Igen, marad csak a relé, remélem sokáig fogja bírni :)
Nagyon köszönöm Szirty a sok segítséget :)
"Igen, marad csak a relé, remélem sokáig fogja bírni :)"
Az egész azzal kezdődött, hogy a relé ne legyen behúzva mindig, aztán meggyőzted magad hogy mégis. Ehhez nem is kellettünk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!